Méér meisjes én méér STEM!

Méér meisjes én méér STEM!

Vlajo is verheugd te kunnen aankondigen dat Junior Achievement Europe (kortweg JA Europe) – de Europese koepelorganisatie ondernemend onderwijs – én Toyota Motor Europe de handen in elkaar slaan om om STEM-onderwijs en STEM-projecten volop te promoten in de auto-industrie, vooral bij jonge vrouwelijke leerlingen en studenten.

Bij Vlajo zetten we al langer in op STEM. Zo hebben we een specifiek traject STEM Ondernemers voor de Klas en organiseren we jaarlijks innovatiekampen met focus op STEM. We twijfelden dus niet om ook onze schouders mee onder deze samenwerking te zetten!

Dit schooljaar staat er al een eerste concrete activiteit op het programma. Vrijwilligers van Toyota zullen leerlingen en studenten in de klas inspireren en uitnodigen voor een bedrijfsbezoek. Op 18 en 19 november 2021 wordt er een online innovatiekamp georganiseerd voor leerlingen van 14 tot 16 jaar uit 10 verschillende landen. Deze groep Europese jongeren zullen hun vaardigheden op gebied van innovatie, digitalisering en duurzame mobiliteit aanscherpen en op zoek gaan naar creatieve oplossingen voor de uitdagingen waarvoor Toyota Motor Europe staat. Dit alles met de steun van Toyota’s gemotiveerde team van coaches.