Ondernemend leren over de disciplines heen

Ondernemend leren over de disciplines heen

Samen met tal van partners - waaronder Vlajo - zet VLAIO, het Vlaamse Agentschap Innoveren & ondernemen, reeds geruime tijd in op het bevorderen van ondernemerszin en ondernemerschap bij jongeren en de ontwikkeling van bijhorende competenties.

In samenwerking met het Forum Ondernemend Hoger Onderwijs organiseert VLAIO een niet te missen en volledig gratis professionaliseringstraject “Ondernemend leren over disciplines heen: waarom, wat, hoe?”.

Het professionaliseringstraject richt zich in eerste instantie tot onderwijsprofessionals (directie, staf, docenten, leercoaches, onderzoekers,…) uit het hoger onderwijs. Geïnteresseerde studenten zijn evenzeer welkom.
 
Dit najaar staan er 3 webinars op het programma. Hoogtepunt van het traject is de (derde) SOHO! leerdag.

  • Webinar 11 oktober 2021: Waarom?

Wat is het belang van (leren) leren over disciplines heen in het onderwijs en in de bredere ontwikkeling van toekomstbestendige competenties van jongeren?
Gastsprekers: Dirk Van Damme en Fons Leroy  -  Moderator: Filip Burgelman (docent Thomas More, lid van het Forum Ondernemend Hoger Onderwijs)

  • Webinar 08 november 2021: Wat?

Wat zijn goede praktijken uit het Vlaamse hoger onderwijs op het vlak van ondernemend leren over disciplines heen? Wat kunnen we hieruit leren?

  • Webinar 13 december 2021: Hoe?

Hoe pak je dat aan, interdisciplinair leren? Wat zijn de onderwijskundige randvoorwaarden? Ondersteunende methoden?

  • SOHO! LEERDAG 03 maart 2022 (programma volgt)

Meer info en inschrijvingen.