500 jongeren brainstormen over sport en innovatie

500 jongeren brainstormen over sport en innovatie

Vlajo en Sport Vlaanderen sloegen de handen in elkaar voor de organisatie van het grootste innovatiekamp over de toekomst van de sport. Het werd een recordeditie. 500 sport-studenten én -docenten van HOGENT, Universiteit Gent, Hogeschool West-Vlaanderen, Thomas More, Erasmushogeschool Brussel, Vrije Universiteit Brussel, UC Leuven-Limburg, KU Leuven en Hogeschool VIVES zakten gisteren af naar het tweejaarlijkse Sportinnovatiecongres van Sport Vlaanderen om mee na te denken over sport in de toekomst. De deelnemers kregen 5 challenges voorgeschoteld en toonden een knap staaltje enthousiasme, creativiteit en innovatie. 

Alle aspecten van innovatie in de sport kwamen aan bod. Naast technologische innovatie kwamen ook sociale innovatie, wetenschappelijke innovatie, innovatie in sportinfrastructuur, in topsport, in beleid & management en op het vlak van gezondheid & welzijn uitgebreid aan bod. 

#SIC2021 pakte tot slot uit met een primeur: de gloednieuwe virtualrealitysport Ballistic werd er officieel voorgesteld aan de studenten door Vlaams minister van Sport Ben Weyts.