Tiense leerlingen behalen zilver in Europese competitie

Tiense leerlingen behalen zilver in Europese competitie

Merel, Nele, Saskia en Daan zijn vierdejaars leerlingen STEM uit het Atheneum in Tienen. Ze toonden op het Toyota Mobility For All Innovation Camp dat ook wetenschapsleerlingen heel ondernemend kunnen zijn. De Toyota Challenge: ‘Kom met een innovatief product of dienst die de mobiliteit verbetert van mensen die vaak achtergesteld worden.’ Met hun idee, een robot die mensen met mentale achterstand ondersteunt, eindigden ze uiteindelijk op de tweede plaats na winnaar Duitsland.

Chairwoman Monica Perez Lobo (Toyota Motor Europe): "Why we were so impressed is how they see opportunities everywhere, how they show such entrepreneurial spirit. And also how they have taken some technology that is not perfect yet and still in development, but we can see that in the future we will have it. And also how they have been able to take a different angle on the 15% people that is often left behind, the people with mental disabilities."

Met de ‘BE-MO-Bot’ liet het Belgische team onder andere Spanje, Rusland, Turkije en de UK achter zich.