Een activerend onthaal: de ideale organisatievorm om (vluchtelingen-) kinderen een zachte landing te geven

Een activerend onthaal: de ideale organisatievorm om (vluchtelingen-) kinderen een zachte landing te geven

Vlajo toont solidariteit met onze collega's van JA Oekraïne en met Oekraïense jongeren, die te maken hebben met onnoemelijk veel schade en ontwrichting als gevolg van de huidige Russische militaire invasie. JA is al meer dan 100 jaar actief over de hele wereld, ook waar oorlog is. We zijn er trots op dat we deel uitmaken van het pad naar vrede door jongeren uit te rusten met de mentaliteit en vaardigheden om bloeiende gemeenschappen op te bouwen.

    

Vlajo beklemtoont zijn inzet voor vrede, gemeenschap en duurzaamheid. We werken eraan om ervoor te zorgen dat Oekraïense jongeren hun onderwijs-, werk- en ondernemerspad voortzetten, ook al zijn ze op de vlucht voor brutaal geweld. En dat doen we op een wijze waarin we sterk zijn: leerkrachten ondersteunen met een train-the-teacher om de vluchtelingenkinderen mentale rust te geven en terug het vertouwen te bouwen in de toekomst.  

Hoe start je de lesdag met een onthaalmoment waarin ruimte is voor een zachte landing en een warm onthaal? Waarin kansen om te differentiëren en met kleine groepjes kinderen gericht aan de slag te gaan een evidentie is? Kinderen die initiatief nemen en groeien in zelfstandigheid? Een onthaal waarin plannen, actie en samenhorigheid centraal staan? Geen wachtende kinderen meer terwijl juf of meester de aanwezigheden en andere administratie regelt, geen ellenlange onthaalkring meer, maar ondernemende, gedifferentieerde activiteit vanaf de eerste minuut!

       

Via deze organisatievorm biedt Vlajo je handvaten en praktische materialen om je klasorganisatie zo aan te passen dat er tijd en ruimte vrij komt om (vluchtelingen-) kinderen op te vangen en te begeleiden.

Beide webinars worden gratis aangeboden. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk. Ben je op deze momenten niet vrij? Geen nood, schrijf je in en bekijk de opname later.