Eline De Munck geeft jongeren les in ondernemen

Eline De Munck geeft jongeren les in ondernemen

Op donderdag 02 maart 2023 gaf Eline De Munck, oprichtster van het Belgische brillenmerk Odette Lunettes, les aan een 100-tal studenten van het GO! Atheneum De Ring in Leuven in het kader van Ondernemers voor de Klas. Ze vertelde haar uniek ondernemersverhaal en focuste hierbij op het belang van ondernemerschap en ondernemingszin. Haar doel? Jong talent inspireren, hen aanmoedigen om in zichzelf te geloven en hen vooral goesting geven om te ondernemen. 

Inspirerende boodschap van Eline De Munck

Tijdens haar gastles gaf Eline De Munck een inkijk in haar unieke ondernemersparcours en hoe zij Odette Lunettes uit de grond stampte. Haar boodschap voor de jongeren was duidelijk: ‘Geloof in jezelf en hou vol. Wanneer een opportuniteit je pad kruist, grijp die dan met beide handen. Je gaat ongetwijfeld fouten maken maar dat is niet erg. Een fout is pas een fout als je er niet uit leert. Ga zelf aan de slag, stel doelen en blijf dromen. Dat is allerbelangrijkste wanneer je onderneemt.’

Enthousiasme bij de leerlingen

‘Zelf zou ik wel graag willen ondernemen, maar ‘k ben persoonlijk wel een beetje bang dat ik dan mijn persoonlijk leven wat ga verliezen’ biecht leerling Ilaria (15) op. ‘In dat opzicht is het goed om van een ondernemer zelf te horen hoe het echt is om een eigen zaak te starten. Ik heb er echt superveel van opgestoken want Eline heeft heel wat verteld over haar onderneming. Het is echt indrukwekkend hoeveel erbij komt kijken.’

‘Bedoeling van Ondernemers voor de Klas is om jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming net is. We willen ze enerzijds uitleggen welke vaardigheden belangrijk zijn op de werkvloer, maar anderzijds willen we ze vooral goesting geven om zelf te ondernemen’, zegt Peter Coenen, directeur van Vlajo. ‘En hoe kunnen we dit beter doen dan door de ondernemers zelf aan het woord te laten? Het is fantastisch om te zien dat zoveel drukbezette ondernemers en bedrijfsleiders zich met plezier vrijmaken om hun ervaringen te delen. Zo’n getuigenissen blijven echt hangen. En wie weet wakkeren ze hier en daar zelfs wat ondernemersvuur aan.