Vlajo klimt in de pen voor Zonneland magazine

Vlajo klimt in de pen voor Zonneland magazine

Wist je dat we 50% van ons DNA met fruitvliegjes en bananen delen én dat de uitvinder van cruise control in de wagen zelf blind was? Nee? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Dit leuke wist-je-datje en nog veel meer kan je lezen in deze editie van het magazine Zonneland! Wist je dat Vlajo ook jaarlijks mee content schrijft voor Zonneland?

Zonneland is een educatief magazine voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs. Maandelijks lanceren ze een nieuwe uitgave, volledig op maat van deze leeftijdsgroep. Één keer per jaar klimmen de collega’s van ons team basisonderwijs in de pen en geven ze inhoudelijk mee vorm aan het magazine. De editie van december 2023 stond in het teken van STEAMig ondernemen. En wauw, maar liefst 17 van de 32 pagina’s werden volledig geschreven en bedacht door ons team basisonderwijs!

Hoe zo’n schrijfproces eraan toe gaat? Dat moeten we vragen aan collega’s Fabienne, Priscilla en Annick van het Vlajo team basisonderwijs.

“We starten met het voorstellen van een thema aan Averbode, de uitgeverij achter Zonneland. Fabienne neemt daar meestal de lead en stelde dit jaar ‘STEM en ondernemen’ voor. Een thema waar ik initieel niet veel voor voelde”, vertelde Annick ons. Samen zorgen ze voor de theoretische kaders en tekenen ze de grote lijnen uit van het magazine, maar het uitschrijven van de teksten ligt voornamelijk bij Annick. Dankzij deze onderlinge wisselwerking kwam Annick tot de ontdekking dat STEM eigenlijk super interessant is! “Ik ben volledig door de leerkuil gegaan en dankzij de hulp van Fabienne ben ik erdoorheen geraakt. Veel koffie, zweet en gezucht later kan ik zeggen dat ik inzie hoe STEM echt in elkaar zit, dat ik de koppeling van de theoretische kaders naar de praktijk begrijp en dat ik dit helder heb kunnen vertalen in Zonneland. Mijn traject ging van ‘STEM afkeer’ naar ‘STEM fan’ en ik ben trots op het resultaat.”

Zin in meer?