Alumni | Jappe trekt naar Singapore voor zijn Start-up

Alumni | Jappe trekt naar Singapore voor zijn Start-up

Tijdens de middelbare school kwam er weinig studeren aan te pas bij Jappe... maar zijn minionderneming e-Plugs daagde hem uit tot meer! Zijn focus lag in het secundair vooral op het spelen van online poker (No Limit Texas Hold’em) en het schrijven van gamenieuws, reviewen van games en game-accessoires. "Mijn kamer lag soms vol met tien muismatten, vijf muizen, een paar toetsenborden en headsets - allemaal om te testen en opgestuurd gekregen van die merken. Dat journalistieke is meer uitgegroeid naar het schrijven van nieuws over start-ups, vooral voor Bloovi.be en StampMedia (persagentschap)."

Van Mini-onderneming e-Plugs...

ePlugs was een geniaal concept om prijzen mee te winnen. Simpel idee, sociaal geëngageerd een toffe marketing. "We hadden verschillende kleuren van oordoppen om te gebruiken op festivals en feestjes gelinkt aan verschillende slogans. Denk aan ‘paars: buy me a drink and we’ll see’ of ‘oranje: single and searching’.

Na de regionale finales te winnen werden we ook verkozen tot 'Dé Vlaamse Mini-onderneming van het Jaar | 2014' en konden we naar Boekarest om te strijden in de Europese finale. Zalige ervaring, mensen ontmoet waar ik nu nog steeds zowel vriendschappelijk als professional contact mee heb. Met ePlugs wonnen we daar de publieksprijs en de award voor ‘Best Advertisement of Europe’.
Een Mini-onderneming toont je gewoon de basics van een startup. Je moet alles zelf te weten zien te komen, plannen, je eigen deadlines opzetten en halen. Als je je amuseert met een Mini-onderneming, dan is de kans groot dat een start-up voor je weggelegd is.

...en een passie voor marketing...

"Nadat ik een C-attest kreeg in mijn laatste jaar (de nevenactiviteiten tijdens mijn middelbaar hadden daar een zekere invloed op) heb ik mijn middelbaar diploma gehaald op een paar maanden bij de examencommissie, om daarna bij The Phone House sales te gaan werken. Maar ook dat was het niet volledig - en toen beslist met mijn passie voor marketing om sales en marketing te studeren. Gezien mijn ervaring en kennis in online marketing was het voor mij pure ergernis om de cursussen door te nemen. Oud, achterhaald. Nergens ook maar iets van een Facebook Pixel of Ad Sets te merken. Ik was toen al bezig met het concept van Octotrip, en de keuze was rap gemaakt om college stop te zetten en ons volledig te focusen op Octotrip. Fun fact."

...tot Start-up Octotrip

Momenteel is Jappe founder en COO van Octotrip, zijn start-up die hij in 2016 met co-founders in Singapore oprichtte en investeringen mee ophaalde. 

"Toen we voor de eerste keer naar Singapore kwamen om investeringen op te halen, hadden Jens en ik nog zo’n 1000 euro spaargeld over. We wilden ons focussen op de Aziatische markt omwille van de ongelooflijke groei hier. Flanders Investment and Trade heeft ons sterk op weg geholpen met introducties en events, en zo zijn we uiteindelijk officieel in Singapore gestart als Octotrip Pte. Ltd. in maart 2016.
Momenteel zijn we met vijf en hebben we verschillende posities openstaan. We lanceren onze app binnenkort publiek (laatste maanden beta fase gehad met enkele major companies) en hebben nu investeringen opgehaald om alles te funden."

Met een straf doel voor ogen

"We zien Octotrip niet enkel als een app om business travel beter te maken. We willen mensen slimmere keuzes doen maken en zetten hard in op artificial intelligence and machine learning. Ons doel is om binnen de vijf jaar hier market leader te zijn en een IPO te doen. "

Zijn persoonlijke dromen?

"Mijn ouders trots maken. Zij hebben vanaf het begin in ons geloofd en mij gesteund . Wanneer ik een C-attest kreeg in het laatste jaar, wanneer ik stopte met werken of college dropout werd om naar de andere kant van de wereld te verhuizen, om geld op te halen met een idee. "

Meer weten?


Octotrip in het kort:

Focusing on frequent business travelers, Octotrip lets you plan and book your complete in seconds, so you can focus on what you do best. Just provide us with your trip criteria and we’ll search the web for the lowest prices, for both flights and hotels. With artificial intelligence and capturing your personal preferences, we will individually match every result with data from several partners to show you which flight and hotel to propose you your perfect trip. You can pay with PayPal for a fast check-out - and once you’ve provided us with your personal information, we’ll take care of the rest. It’s that simple. We’re constantly working on improving our matching algorithm, to get your perfect trip proposed to you in seconds.