Alumni | Het gevreesde SBP-project werd hét opstapje naar een carrière als fulltime ondernemer voor Sietske

Alumni | Het gevreesde SBP-project werd hét opstapje naar een carrière als fulltime ondernemer voor Sietske

Sietske studeerde af in Office Management aan UC Leuven-Limburg (voorheen KHLeuven). Na het succesvol afronden van haar studies, begon ze aan een job als Junior Project Assistant bij Secretary Plus Outsourcing Solutions. Binnen die job ervaarde ze 'vrijheid binnen de lijntjes': ze kreeg er de vrijheid om bij verschillende klanten projecten tot een goed einde te brengen, maar had niet veel inspraak in het soort projecten dat ze toegewezen kreeg.

Al snel droomde Sietske ervan om zelfstandig op projectbasis te gaan werken, met zichzelf als opdrachtgever en baas over de projecten die ze zou aangaan. Ondertussen werkt ze al één jaar als freelance sidekick voor succesvolle ondernemers. Ze ondersteunt voornamelijk bedrijfscoaches in het waarmaken van hun plannen en zorgt ervoor dat zij zich op hun core-business kunnen focussen. Het allerliefste denkt ze mee en werkt hands on en efficiënt. Daarnaast ontwerpt Sietske logo’s, huisstijlen en websites. Elke dag is anders en daar geniet ze volop van.

Het gevreesde SBP-project...

"Ik zie mezelf nog zitten in die aula. We kregen de eerste informatie over het gevreesde SBP-project. Ondernemen, dat was echt niets voor mij dacht ik toen. Ik zag het al helemaal voor me: me als Management Assistant in een groot en chique kantoor in Brussel te pletter werken, van hot naar her rennend om alles in goede banen te leiden. Het lot heeft daar anders over beslist. Mijn SBP-project was hét opstapje naar een carrière als fulltime ondernemer. Ik bloeide helemaal open en kreeg een kick van het voor elkaar krijgen van onmogelijke dingen. Enge dingen werden een uitdaging en belemmerende overtuigingen overwonnen. Ik nam succesvol deel aan verschillende ondernemerswedstrijden en bouwde daarmee al een bescheiden netwerk uit.

Dit SBP-project was daarom niet alleen het begin voor mij als ondernemer, ik heb in die periode ook veel over mezelf geleerd. Ik ken mijn sterktes en weet ook waar ik minder goed in ben. Als ondernemer is het net zo belangrijk om tijdig zaken uit te besteden als om jezelf te stretchen en aan te moedigen om nieuwe dingen te leren."

Dé trigger om effectief de stap te zetten

"Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en dacht erover om een nieuwe job te zoeken. Net op dat moment kreeg ik een telefoontje van een bedrijfscoach waarmee ik een jaar eerder intensief had samengewerkt tijdens mijn stage op de HR Learning & Development afdeling van KBC. Ze vroeg of ik zin had om haar en een partner als bedrijfscoach te ondersteunen. Natuurlijk wilde ik dat. Mijn job als Junior Project Assistant werd opgezegd en ik zocht en vond een 4/5de job bij een kantoor in het Leuvense voor een administratieve functie. "

Op enkele maanden tijd van 'durven springen' naar 'fulltime ondernemer'

"Voorzichtig startte ik in augustus 2017 in bijberoep met mijn eerste twee klanten op zak. De eerste opdrachten waren agendabeheer en het design van een website. Naarmate de samenwerking vorderde, groeide ook de waslijst aan taken en nieuwe klanten die zich aanboden. Mijn concept werkte blijkbaar aanstekelijk en potentiële klanten zagen al snel de meerwaarde in van mijn ondersteuning voor hun bedrijf."

"In oktober 2017 waagde ik de sprong naar het fulltime ondernemerschap. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad."

Hands on Plans | Méér dan een assistent

"Het gaat erg goed met Hands on Plans. Mijn agenda is nagenoeg volgeboekt tot het einde van het jaar. Ik begin op dit moment ook aan de lijve te ondervinden dat ik soms handen tekort kom. Daarom denk ik er wel aan om met een team van gelijkgestemden te gaan werken.

De kans zit erin dat ik in 2019 werk met een stagiair. Binnenkort mag ik Hands on Plans als potentieel stagebedrijf gaan voorstellen op de hogeschool waar ik afstudeerde. Voor mij zou de stage alvast een goede vuurdoop in het werken met ‘onderaannemers’. Daarnaast is het ook dé kans om mijn passie voor het ondernemerschap door te kunnen geven. Het lijkt me geweldig om aan het begin van een ondernemersverhaal van iemand anders te staan."

Toekomstdromen?

"Voorlopig geniet ik nog van de ontdekkingsfase en kijk ik nog niet te ver vooruit. Ik geloof ook heel erg dat de mooiste dingen op je pad komen wanneer je het niet verwacht. Als ik dan toch hardop mag dromen, droom ik van een leven met veel tijd en ruimte om gepassioneerd te kunnen blijven ondernemen en om ondernemers te kunnen blijven inspireren en ondersteunen vanuit alle hoeken van de wereld. Ik zie mezelf nog emigreren naar het buitenland (zelfs al zou het maar Friesland zijn) om er een B&B te starten en om in tussentijd gewoon te blijven doen wat ik op dit moment doe. Dan zou ik echt al heel gelukkig zijn."

Meer weten?