Alumni | Gekko - Fietsreinigingsdienst op locatie

Alumni | Gekko - Fietsreinigingsdienst op locatie

“Niet iedereen is altijd even graag bezig met het in de beste staat houden van zijn tweewieler. Zo zag ik een kans om iets te doen rond fietsreiniging en wel liefst zo mobiel mogelijk zodat klanten hun fiets niet moeten achterlaten. Op die manier ontstond fietsreiniging op locatie, opgericht in de zomer van 2020.” Zaakvoerder Christiaan Froyen (25 jaar, uit Hasselt) vertelt ons graag meer over zijn Vlajo-ervaringen en over hoe hij tot het oprichten van Gekko is gekomen. 

De drie Vlajo-trajecten

“Tijdens mijn studies heb ik 3 keer deelgenomen aan een Vlajo-project. De eerste keer was met de Mini-onderneming. In de laatste jaren van mijn studie Handel in het middelbaar namen we hieraan deel met de hele klas. We verkochten eerlijke producten van Oxfam, op onder andere het schoolplein en op de markt.  Zeer kleinschalig maar zo fijn om na te denken over o.a. prijszetting en de beste verkoopslocatie. Door hieraan mee te doen, krijg je vanzelf zin om later te gaan ondernemen en is de stap om het te doen ook veel kleiner geworden."

"Door mijn studie bachelor Marketing kwam ik daarna nog 2 keer in contact met Vlajo. In mijn eerste jaar (2015) met het SBP-project ‘AMBIYoung’, waar we een praktisch probleem van een bedrijf moesten aanpakken: hoe klantgegevens in een CRM (klantenbestand) beter organiseren. Bij dit project kwamen -voor mij- veel frustraties boven omdat we iets ICT-gerelateerds moesten uitwerken, waarvan we eigenlijk amper kennis hadden. Uiteindelijk hebben we het toch klaargespeeld om voor het bedrijf iets te presenteren. Ik vond het toen geen al te fijne ervaring, maar achteraf gezien eigenlijk zeer herkenbaar in het dagelijkse ondernemen. Zo loop je vaak al tijdens de opstart tegen vele moeilijkheden waarvoor je uiteindelijk toch een oplossing vindt. "

"‘Twixel’ was een ander SBP-project (in 2016), waarbij out-of-the box denken het belangrijkste aspect was. Dit vond ik een zeer fijn project door de grote vrijheid die we kregen. Met Twixel bouwden we een webshop voor hobby-kunstenaars die hun kunstwerken online op een soort marktplaats aanboden. Er was veel interesse van hobby-kunstenaars die soms kunstwerken van meer dan €1000 aanboden op onze site. Zo was er bijvoorbeeld een levensgrote giraf. Met dit idee mochten we uiteindelijk gaan pitchen voor een jury van Vlajo Small Businesses Mentors. Zo’n SBP-project levert ervaringen op die meer dan de moeite waard zijn."

"In mijn laatste bachelorjaar heb ik mijn stage gedaan bij UNIZO Limburg op de pers-en marketingafdeling. Daar kwam ik in contact met ervaren en minder ervaren ondernemers voor wie ik steeds veel bewondering had. Daarom deed ik ook mijn eindwerk rond Jonge Ondernemers in Limburg. Mocht ik het opnieuw kunnen doen zou ik tijdens mijn hogeschoolopleiding, via het statuut student-ondernemer, misschien al iets opstarten, omdat je daarbij enorm veel ondersteuning kan krijgen als je dat wilt."

Een eigen onderneming

“GEKKO fietsreiniging: het idee zat al lang in mijn hoofd, fietsen zijn immers altijd al mijn grote passie geweest. Maar ik vroeg me af of mensen daarvoor ook echt interesse zouden hebben. Een klein marktonderzoek en mijn werkervaring bij een fietsenwinkel hebben mij overtuigd om de sprong te wagen. En dat in de zomer van 2020, volop in de Covid19-periode, omdat ik toch weinig om handen had. Achteraf gezien ben ik enorm blij dat ik gewoon gestart ben en ik nu ook echt mensen kan helpen om hun fiets goed te onderhouden. Veel fietsers vergeten bijvoorbeeld hun fietsketting te ontvetten-reinigen-smeren per seizoen waardoor de kosten enorm kunnen oplopen door vroegtijdige slijtage. Als mensen met hun wagen naar een carwash gaan, waarom dan geen fietsreiniging? Dat was mijn drijfveer bij de opstart van GEKKO fietsreiniging.”

“Na het opstarten ben ik vrij snel in Het Belang Van Limburg verschenen met een artikel. Ook op TVL, in het praatprogramma Hallo Limburg, mocht ik op bezoek komen, wat enorm veel publiciteit opleverde. Toen pas merkte ik dat er daadwerkelijk veel vraag is naar deze dienstverlening: omdat ze niet weten hoe het precies moet, of ze hebben er een hekel aan om het zelf te doen. Bekendheid is enorm belangrijk en zeker bij een dienst als de mijne is mond-aan-mondreclame de beste marketingstrategie.”

Valkuilen

Door Covid19 was het soms niet vanzelfsprekend om de fietsen van klanten ter plekke te reinigen. Vaak waren er klanten die een afspraak uitstelden.

De toekomst

Ik vind vrijheid om creatief te kunnen zijn sowieso zeer belangrijk. Ik zoek dat ook in mijn huidige job (bij auto-afleveraar Volvo Rutten in Hechtel) en in mijn bijberoep GEKKO fietsreiniging.

Ik zie nog veel potentieel met GEKKO fietsreiniging. Voor de woon-werkfietser met leasefiets bijvoorbeeld zou fietsreiniging standaard in het leasepakket moeten zitten.

Meer weten over Gekko?