Alumni | Visuele marketing een niveau hoger getild door Polyflow

Alumni | Visuele marketing een niveau hoger getild door Polyflow

Van je hobby je beroep kunnen maken… Voor velen blijft het een droom, maar voor Vlajo-alumnus Thibault Dufoort (25) is het werkelijkheid geworden.

Als tiener bulkte hij al van de creativiteit. Wat begon met het maken van fictieve reclameposters voor bedrijven, evolueerde tot ware 3D-tekeningen en ontwerpen. Gewoon voor het plezier. De 3D-microbe, ooit overgekregen van een jeugdvriend, heeft hem nadien ook nooit meer losgelaten.

Met Polyflow baat Thibault een ‘Visual Arts & Animation Studio’ uit. Dé plaats om de beste visuele marketing uit te bouwen, en dit met behulp van onder andere 3D-animatie en -visualisatie toegespitst op productontwerpen.

Ondernemen in het 'mini': Cook-o-gift

Thibault: “Al van jongs af aan wist ik dat ik ondernemer wilde worden… het zat gewoon in mij. In het tweede middelbaar ben ik Handel gaan studeren, omdat ik koste wat kost mijn attest bedrijfsbeheer wilde halen. Het was in het vijfde jaar Boekhouden Informatica (’13-’14) dat we met de klas onze Mini-onderneming ‘Cook-o-gift’ hebben opgericht. Ons idee, namelijk het samenstellen en verkopen van cupcake bakpakketten - met de perfecte hoeveelheden van de benodigde ingrediënten voor het bakken van twaalf cupcakes-, was het resultaat van brainstormsessies en marktonderzoek. Binnen ons bedrijfje nam ik de rol op van Gedelegeerd Bestuurder, een functie waarvoor ik zeer bewust gekozen en gesolliciteerd had.”
“De Mini-onderneming verruimt je blik én kennis. Het is een nabootsing van het bedrijfsleven, van hoe het er in een onderneming aan toe gaat. Bovendien doe je dit met ondersteuning. Er is altijd iemand die je kan aanspreken voor advies of die je een luisterend oor biedt.” 
“Je leert uit situaties die je vanuit theorieboeken nooit zou beleven. Je zet in op vaardigheden zoals communiceren, of samenwerken bijvoorbeeld. Daarnaast leer je over het aanpakken van de bedrijfsvoering, zoals aandeelhoudersvergaderingen organiseren, of het bijsturen van processen en mensen.” 
“We namen deel aan verschillende verkoopdagen en zaten in de provinciale finale van Beste Ondernemende klas 2014. Met onze klinkende slogan ‘Deze keer bak je er wel iets van’ wonnen we een mooie geldprijs.”

De stap naar ondernemerschap

“Na de middelbare school heb ik Digital Arts & Entertainment gestudeerd in Kortrijk aan Howest. Na mijn studies heb ik 2,5 jaar in loondienst gewerkt als 3D-artiest, waarna ik een jaar als freelancer aan de slag ben gegaan. In februari dit jaar heb ik dan Polyflow opgericht.” 

“Het is altijd al mijn bedoeling geweest om een eigen zaak op te richten, maar ik wilde eerst praktijkkennis opdoen. Begin dit jaar was dan het ideale ogenblik aangebroken om de stap te zetten."

Met Polyflow zijn de mogelijkheden onbegrensd

“Polyflow is een reclamebureau gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige 3D-bedrijfsvisualisaties en animaties. Onze missie is om 3D-beelden te maken die niet te onderscheiden zijn van echte fotografie. Dit gecombineerd met unieke concepten waardoor we een sterk verhaal kunnen bouwen rond merken en/of producten. Door gebruik te maken van 3D-illustraties, kunnen wij producten in iedere gewenste omgeving presenteren, of inwerken in zelf gecreëerde scenario’s. Je kan het zo gek niet bedenken of wij kunnen het maken, of het nu gaat om een decor dat waarheidsgetrouw is of niet.”
“Dat is ook de grote troef van 3D-campagnes, alles wordt naar wens gemaakt. Je hoeft niet met een hele filmploeg erop uit te trekken, naar een zonnig eiland bijvoorbeeld, om je reclamebeelden te schieten. Je bent er bovendien afhankelijk van weersomstandigheden, de stand van de zon en dergelijke. Wij maken diezelfde realistische beelden op maat van jouw noden en wensen, en dit via computersoftware.”
“Wij willen creatieve campagnes ontwikkelen die het product of bedrijf laten opvallen. Wij streven altijd naar de hoogste kwaliteit, zodat het product de aandacht krijgt die het verdient.”
“Naast productvisualisaties en animaties kunnen wij net zo goed een 3D-visuele presentatie maken voor een bedrijf bijvoorbeeld. Ook dat behoort tot de mogelijkheden.”

  

Wat mag de toekomst brengen?

“Polyflow is nog maar net opgestart, dus momenteel ligt de focus op naambekendheid. Na verloop van tijd is het de bedoeling om een vaste waarde te worden in de 3D-wereld van productvisualisatie en -animatie, maar ook van productontwerp. Schaalvergroting en internationalisering zijn evenzeer ambities. Maar dat mag niet ten koste gaan van de kwaliteit van de dienstverlening. We willen gekend staan om onze creatieve concepten die op hoog niveau uitgewerkt worden.”

Tips voor jongeren met een ondernemersidee

“Heb je altijd al het idee gehad om zelf iets op zelfstandige basis te doen? Niet twijfelen! Studenten zou ik aanraden om de studies te combineren met het uitwerken van hun idee. Zorg dat je dromen werkelijkheid worden!”

Wegdromen bij enkele 3D-animaties?

Nam jij ook deel aan een Vlajo-project tijdens je studies en wil je jouw ervaringen graag delen met de huidige en toekomstige Vlajo-jongeren?
Laat je gegevens dan hier achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!