Lagereschoolkinderen ontdekken hun talenten tijdens de Vlajo Talentenstages!

Lagereschoolkinderen ontdekken hun talenten tijdens de Vlajo Talentenstages!

Met de zoektocht naar je eigen talenten kan je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom organiseerde Vlajo talentenstages voor lagere scholen in Bellewaerde en bij Albert Heijn. Op 27 mei zwaaiden 60 West-Vlaamse lagereschoolkinderen de plak in Bellewaerde. Een paar weken later, op 9 juni, waren meer dan 100 leerlingen uit verschillende Vlaamse basisscholen baas bij Albert Heijn.

Met deze talentenstages ontdekken de leerlingen hun ondernemende kwaliteiten in een niet-schoolse omgeving. "Een fantastische leerschool", aldus meester Philip (Vikingschool, Roeselare) die zijn leerlingen zag openbloeien bij Albert Heijn. "Iedereen was dolenthousiast. Ik hoop dat er volgend jaar opnieuw zo'n kans komt, want dan doe ik opnieuw mee met mijn klas."


   

Ook Jurgen Vandervekens, operationeel manager van Albert Heijn, blikt tevreden terug: "Ik heb heel veel blije kinderen gezien, maar ook tevreden leerkrachten en directies. Dit was voor iedereen een superleuke ervaring, waar we met z'n allen fier op kunnen zijn."

In Bellewaerde staken 60 leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool Den Notelaar in Oedelem, GO! Basisschool Groenheuvel uit Bellegem en Vrije Basisschool De Biesweide uit Beselare de handen uit de mouwen.

 

 
 

Aan het einde van deze leerrijke dag kregen de leerlingen een talentendiploma uit handen van Carl Vereecke, gedeputeerde Provincie West-Vlaanderen en Jan Durnez, burgemeester van Ieper.

Het enthousiasme bij de kinderen was groot:

"Je mocht eerst spelen en dan werken. Dat vond ik zeer leuk!"

"Het was heel leuk om even iemand anders zijn plaats in te nemen."

"Misschien wordt dit later wel mijn broep!"

"Ik heb veel bijgeleerd. Eigenlijk mocht dit veel langer duren."

"Ik vond het zo leuk bij de dieren. Een olifant zag ik nog nooit en ik stond zelfs oog in oog met een neusbeer!"

Ook ouders en leerkrachten evalueerden deze ervaring als zeer positief:

"Goed om aan te tonen dat je mag spelen, maar ook moet werken. Leuke combinatie!"

"Heel goed initiatief. Mijn zoon was echter onder de indruk!"

Jurn Van den Meerssche, hoofdcoördinator basisonderwijs bij Vlajo en ontwikkelaar van de Talentenstage. “Voor deze beide talentenstages kregen de kinderen een reeks voorbereidende lessen in de klas. Op basis van hun interesses en hun talenten solliciteerden ze nadien voor een functie. Zo konden ze in Bellewaerde mee op stap gaan met de parkdirecteur, attracties bedienen, dieren verzorgen, de kok van het parkrestaurant assisteren, mee instaan voor het technisch onderhoud, …

Bij Albert Heijn assisteerden ze de supermarktmanager, vulden ze de winkelrekken, bedienden ze de kassa,...

Al deze taken namen ze tijdens deze talentenstages op zich. Ze werden natuurlijk ook bijgestaan door het personeel van Bellewaerde en Albert Heijn. Op die manier bereikten we een maximaal leereffect."