Attest-2-Start in hoger onderwijs

klaar om te ondernemen!


Wat is Vlajo Attest-2-Start ?

Op 26 oktober 2015 gaf Vlaams Minister van Economie Philippe Muyters aan dat het hoog tijd was dat studenten hoger onderwijs tijdens hun studies zouden kunnen starten als ondernemer. Hogescholen en universiteiten kregen groen licht om conform het KB van 21/10/1998 autonoom het attest bedrijfsbeheer uit te reiken, nog voor de student afstudeert. De minister komt hiermee tegemoet aan de stijgende vraag van student-ondernemers om tijdens hun loopbaan als student reeds als ondernemer van start te gaan.

Vlajo Attest-2-Start biedt scholen en universiteiten deze mogelijkheid met een kant en klaar lessenpakket.
 

Wat gebeurt er in een Vlajo Attest-2-Start ?

Gedurende ten minste 128 uren, gespreid over ten minste 3 maanden verwerft de student de nodige kennis voor het behalen van het attest bedrijfsbeheer én het schrijven van een eigen ondernemingsplan. De hogeschool of universiteit beslist zelf hoe Vlajo Attest-2-Start uitgerold en geëvalueerd wordt.

Vlajo Attest-2-Start kan zowel individueel als in team uitgewerkt worden (1 team = maximum 3 personen).
 

Waarom Vlajo Attest-2-Start ?

Ondernemen zit je in het bloed, je hebt een prima idee en wil meteen van start gaan? Dan is Vlajo Attest-2-Start je op het lijf geschreven. Terwijl je bezig bent met het behalen van je diploma, krijg je van de hogeschool of universiteit de kans om je attest bedrijfsbeheer te behalen en zo meteen je ondernemende dromen waar te maken.
 

Mag het iets meer zijn dan theorie?

Wil jij meteen je potentieel aan de werkelijkheid toetsen, dan biedt Vlajo je de mogelijkheid om ‘live’ te gaan in een Vlajo SBP gekoppeld aan Vlajo Attest-2-Start een operationele Vlajo Attest-2-Start uit te voeren. Je verzamelt startkapitaal, zoekt aandeelhouders, opent een bankrekening, verkoopt je product en/of dienst, houdt een boekhouding bij, … Je krijgt de kans om gedurende maximaal twee schooljaren onder de vleugels van vzw Vlajo je onderneming te runnen (zonder BTW nummer).
 

Vlajo-projectcoördinator voor Attest-2-Start

Karen Dejonckheere | karen.dejonckheere@vlajo.org | 0492 73 61 61