Vlajo-voorzitter wint Ja Europe Leadership Award

Vlajo-voorzitter wint Ja Europe Leadership Award

Achter elke sterke organisatie staat een sterke leider. Zoveel is zeker. En ook bij Vlajo is dat niet anders. Het team van 28 O&O-specialisten wordt sinds jaar en dag geruggesteund door Yves Servotte. Een bedrijfsleider in hart en nieren, maar met een warm hart voor het onderwijs. Zijn inspanningen op vlak van ondernemerschapsonderwijs gingen niet onopgemerkt voorbij. Yves werd recent onderscheiden met de Ja-Ye Europe Leadership Award. Een mooie erkenning!

Masterplan

Yves Servotte staat al zes jaar aan het roer van het Vlajo-schip. Een gevestigde waarde die, samen met directeur Peter Coenen, de lijnen uitzet voor een sterk masterplan op vlak van ondernemerschapsonderwijs. Onder zijn impuls groeide Vlajo uit tot een professionele speler op de markt met een reikwijdte van 100.000 Vlaamse scholieren.

Aanleiding voor het strategische plan was de ambitie om impact te creëren op de Vlaamse samenleving via ondernemerschapsonderwijs. Schaalgrootte en kwaliteit waren daarvoor belangrijke voorwaarden. Een audit, uitgevoerd door Vlerick Management School en de Gentse universiteit, bevestigden deze strategische keuze. Deze studie wees uit dat Vlajo-programma's hun effect niet missen. Scholieren ontdekken en ontwikkelen hun ondernemende competenties. Een uitstekende basis om op verder te bouwen en de programma's nog meer af te stemmen op de behoeften van het onderwijs en het bedrijfsleven.

Vlajo streeft naar een win-win voor alle partijen. Dankzij een continue focus op kwaliteit zien scholen én bedrijven Vlajo als een betrouwbare partner, die hen helpt om doelstellingen te bereiken. Ook de Vlaamse regering benoemt Vlajo als aangewezen bondgenoot voor één van dé peilers voor de toekomst: ondernemerschapsonderwijs!

En dat is een belangrijk fundament in de visie van Vlajo: om de economie van morgen zuurstof te geven, moeten we vandaag inzetten op het ontwikkelen van sterke ondernemende professionals.

Yves Servotte:

De JA-YE Europe Leadership Award is een mooie, internationale erkenning voor het werk dat we leveren op het vlak van ondernemerschapsonderwijs. En het bewijs dat we als klein land daarom geen kleine speler zijn in Europa. Deze prijs is daarnaast een boost voor onze internationale uitstraling. Het verruimt de horizonten en de ambities. Voor ons als organisatie, voor onze partners, maar ook voor de jongeren die kunnen experimenteren met de mogelijkheden van internationaal denken en grensoverschrijdend acteren. JA-YE is, als koepelorganisatie, daarin een onmisbare partner. Ze vertegenwoordigt in Europa 38 landen en 3,6 miljoen studenten. Wereldwijd gaat het om 123 landen en maar liefst 10 miljoen scholieren. Dit internationale kader geeft ons meer slagkracht en dat maakt ons uniek.