Twee Vlajo alumni studentenondernemingen maken doorstart

Twee Vlajo alumni studentenondernemingen maken doorstart

Begin november namen Time For Vinyl en SMTH Smooth hun intrek in een kantoor aan het Ladeuzeplein te Leuven. Beide zijn alumni studentenbedrijven van Vlajo en zullen in hun doorstartproces kunnen rekenen op begeleiding en ondersteuning van expert partners zoals KBC, Flanders DC, iMinds, Cronos, Mobile Vikings en Accenture. Een mooi staaltje van ondernemingszin dat voor Time For Vinyl z’n oorsprong vond in Vlajo Mini-ondernemingen en voor SMTH Smooth in Vlajo Small Business Project.

De twee starters:

  • Time For Vinyl, het startbedrijfje van Jeroen Vandevenne, recycleert oude vinylplaten tot moderne designklokken.

Time For Vinyl maakt een heel cool product, ik zie er nog veel potentieel in. Het zou jammer zijn mocht al het harde werk van vorig jaar zomaar verloren gaan. Bovendien is ondernemen echt iets wat ik enorm graag doe. Momenteel ligt m’n focus op het vergroten van onze naamsbekendheid en het verbeteren van de kwaliteit van de designklokken. Dat is nu m’n absolute prioriteit.

Jeroen

  • SMTH Smooth, het startbedrijfje van Kristof Van Thielen en Dimi Moreels, ontwikkelde met de ‘Pallet – your slim bamboo wallet’ dé oplossing voor een te grote, te brede, te lange kortom onhandige portefeuille. Zij ontworpen een miniportefeuille in bamboe waarin enkel de essentiële benodigdheden kunnen opgeborgen worden. Van bank- tot identiteitskaart, van briefjes tot munten, zelfs een sleutel. Kristof legt uit:“We wisten al van jongs af aan dat we wilden ondernemen. Een eigen bedrijf, merk en huisstijl verder uitbouwen is voor ons echt een droom die in vervulling gaat. Het prettige aan dit alles is dat je op korte tijd zoveel bijleert, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

Een andere belangrijke drijfveer voor onze opstart waren de prijzen die we wonnen. Naast de Hyundai Brilliant Young Entrepreneur Award, die ons het nodige kapitaal gaf om op te starten, waren wij ook de winnaars van de Startit@KBC. Door deze prijs te winnen, hebben we voor de komende 18 maanden een grote kantoorruimte ter beschikking met een prachtig uitzicht op het Ladeuzeplein in Leuven. De experts die deze wedstrijden jureerden, gaven ons daarnaast ook de bevestiging dat onze onderneming en ons product zeker en vast leefbaar leken. Dit heeft de nodige moed en vertrouwen gegeven om effectief op te starten.

Momenteel staan we aan de vooravond van de opstart van de SMTH Smooth BVBA. Het laatste papier- en rekenwerk wordt gedaan en alle communicatie wordt op punt gezet om 100% van start te gaan. De eerste grote lading Pallets zijn binnen gehaald en goedgekeurd. Graag willen we in de toekomst blijven innoveren in ons hoofdproduct, de Pallet. Zo willen we nieuwe features toevoegen aan ons product, waardoor de consument nog meer zijn eigen draai kan geven aan zijn of haar Pallet. Daarnaast zijn we al volop bezig met de voorbereidingen van ons tweede merk, dat onafhankelijk zal opereren van SMTH Smooth en zich voornamelijk gaat focussen op houten accessoires. Er staat een druk programma voor de boeg, maar aan creativiteit en energie is er geen te kort.