Ontdek onze nieuwe website

Ontdek onze nieuwe website

Vlajo heeft heuglijk nieuws te melden: onze nieuwe website is online!

De afgelopen maanden werd achter de schermen druk gewerkt aan deze nieuwe website. We hebben heel wat veranderingen aangebracht. Niet alleen aan het ontwerp van de site, maar ook de structuur en de inhoud van de site kregen een grondige make-over.

We zijn dan ook blij en trots om jou snel door ons nieuwe platform te loodsen. Hieronder vind je wat informatie en tips, maar ga vooral zelf eens een kijkje nemen en ontdek de website van top tot teen.

We hopen dat je snel je weg vindt in de nieuwe menustructuur. Als je vragen zou hebben, aarzel dan zeker niet om ze te stellen aan onze webmaster mieke.kennes@vlajo.org


Een website voor jongeren én leerkrachten

Bij het ontwikkelen van de nieuwe website hebben we rekening gehouden met 2 belangrijke doelgroepen: de ondernemende jongeren en de leerkrachten die aan een programma van Vlajo deelnemen.

Enerzijds zal de website leuke nieuwtjes, artikels en interessante onderwerpen bieden voor de Vlajo community, anderzijds zullen leerkrachten er alle tools kunnen vinden om hun leertraject uit te voeren.

Responsive design

Ondernemende jongeren bezoeken onze website vanop 1001 verschillende apparaten.

Of je nu met je smartphone, tablet of desktop naar onze website surft, hij zal dankzij een responsive design goed in beeld komen op alle verschillende beeldschermen.

Nieuws- en agendamodule

Aan de linkerzijde van de homepage vind je het recente nieuws, aan de rechterzijde de agenda met de eerstvolgende 'events'.

De agenda zal gevuld worden met een heleboel events gaande van verkoopdagen tot de Vlaamse finales.

Extra info

Niet alleen de frontwebsite werd in een volledig nieuw kleedje gestoken, ook de achterliggende backsite werd volledig vernieuwd. Bovendien werden alle Vlajo-programma’s onder één dak onder gebracht. Resultaat: één uitgebreide webstek waar je alles over en van Vlajo kan terugvinden.

De hele vernieuwing brengt veranderingen met zich mee, nieuwe uitdagingen en uiteraard nieuwe leuke mogelijkheden.

Welke zijn de belangrijkste nieuwigheden:

  • Elke leerkracht/docent en deelnemer dient zich (opnieuw) te registreren op onze nieuwe website. Dit gebeurt in 2 stappen: 1) lerarenaccount aanmaken + inloggen, 2) scho(o)l(en) koppelen aan uw account. Ter info, ondernemersteams kunnen zich pas als team registreren wanneer ze tijdens die procedure hun leercoach kunnen aanduiden. Daarvoor dient de leercoach als eerste te zijn geregistreerd en verbonden aan de juiste school. Van zodra een team hun leercoach heeft gekozen, krijgt de leerkracht/docent op z'n dashboard in de backwebsite alle projectinfo en de bijhorende kenniscentra te zien.
  • De productaanvraag en goedkeuringsaanvraag verloopt volledig online.
  • Voor alle teams is er een online to do-lijst zodat leerlingen/studenten goed kunnen opvolgen wat hun komende opdrachten zijn.
  • De aandeelhoudersprocedure is ook volledig online vanaf heden, dus geen papieren aandelen en in te sturen strookjes meer. Ter info, teams die over 2 jaar lopen en reeds aandeelhouders registreerden, krijgen exacte info van hun regionale Vlajo-coördinator bij het begin van het nieuwe schooljaar.
  • Er is een FAQ module die een aantal extra zaken toelicht.

Ontbreekt er iets? Laat het ons weten. Veel surfplezier!