Samenwerking MyMachine Vlaanderen en Slovenië van start

Samenwerking MyMachine Vlaanderen en Slovenië van start

MyMachine Global gaat van start met een nieuw experiment: een internationale samenwerking tussen MyMachine Vlaanderen en MyMachine Slovenië.  

Hierbij realiseren de 3 onderwijsniveaus in Vlaanderen (Kortrijk) en Slovenië (Ljubljana en Nova Gorica) een gezamenlijke droommachine. De deelnemers werken tijdens het hele school/academiejaar als 1 internationaal team zowel online als offline samen en wisselen daarbij hun ideeën, ervaringen en zaken uit hun eigen leefwereld uit.

De ZOMBIE machine , die je thuis zal beschermen en ook zal helpen (als je het vriendelijk vraagt!), is door de kinderen in België en Slovenië bedacht om effectief gemaakt te worden! Ze maakten zelf al een eerste vertaalslag in de vorm van een maquette.

Heeft de Halloween periode hun keuze beïnvloed? Eén ding is zeker: met deze keuze geven ze de studenten een uitdagende opdracht voor de komende weken!

Op 9 november trokken Howest studenten Industrieel productontwerpen naar Slovenië. Samen met hogeschoolstudenten uit Slovenië transformeerden ze de stad Nova Gorica ( in Slovenië en grenzend aan Italië) in een broeihaard van ideeën. Tijdens een intensieve projectweek werkten ze een gezamenlijk concept van de ZOMBIE machine uit dat door het technisch middelbaar onderwijs uit beide landen (o.a. PTI Kortrijk) zal worden gerealiseerd in de eerste helft van 2016.

Bekijk hier een live videoverslag uit Slovenië: https://vimeo.com/145910056

Het hele proces kan je volgen via de gloednieuwe MyMachine Vlaanderen website: www.mymachinevlaanderen.be