Studenten vlotter eigen zaak laten starten met 'Vlajo Attest-2-Start'

Studenten vlotter eigen zaak laten starten met 'Vlajo Attest-2-Start'

Vlaams minister van Economie Philippe Muyters wil dat jongeren nog tijdens hun studententijd op een vlotte manier een eigen onderneming kunnen starten. De minister komt hiermee tegemoet aan de stijgende vraag van student-ondernemers om tijdens hun studentenjaren reeds als ondernemer van start te gaan. Vlajo juicht dit nieuwe voorstel toe en biedt hogescholen en universiteiten een oplossing op maat via een nieuw, kant-en-klaar lessenpakket: Attest-2-Start!  

Het statuut student-ondernemer kent de laatste jaren een felle opmars in heel wat hogescholen en universiteiten. Docenten koesteren dit jong en gemotiveerd ondernemerstalent. Maar het ontbreken van het attest bedrijfsbeheer weerhoudt deze student-ondernemers jammer genoeg vaak van een effectieve opstart.

Daar komt nu dus verandering in. Hogescholen en universiteiten kregen groen licht om conform het KB van 21/10/1998 autonoom het attest bedrijfsbeheer uit te reiken, nog voor de student afstudeert.  De hogeschool of universiteit kan zelf beslissen hoe Vlajo Attest-2-Start uitgerold of geëvalueerd wordt en kan zowel individueel als in team uitgewerkt worden. 

Attest-2-Start put uit de jarenlange ervaring die Vlajo heeft opgebouwd in een gelijkaardig traject in het secundair onderwijs, Studentenbedrijf.BE. Het handboek Attest-2-Start is volledig op maat voor het hoger onderwijs, zal in co-creatie met docenten toegepast worden en voldoen aan de specifieke verwachtingen (conform het KB van 21/10/1998)

Wenst u meer informatie over Attest-2-Start, graag contact opnemen met karen.dejonckheere@vlajo.org