Finalisten 'Beste Sociale Mini-onderneming 2016' bekend

Finalisten 'Beste Sociale Mini-onderneming 2016' bekend

Maatschappelijk verantwoord ondernemen of sociaal ondernemen zijn onuitwisbare termen in het bedrijfsleven geworden. Ook Vlajo ondersteunt deze evolutie. Via het Social Enterprise Programme (SEP), in samenwerking met de Europese koepelorganisatie JA Europe, komen leerlingen met hun mini-onderneming in contact met sociaal ondernemerschap. Sociaal engagement en producten/diensten die de maatschappij een verantwoord duwtje in de rug geven, staan daarin centraal. Met trots presenteren we de 5 Vlaamse SEP-finalisten die op dinsdag 19 april via een online finale strijden om een plaatsje in de Europese finale!

Hieronder een overzicht van 5 finalisten ( in alfabetische volgorde):

  • CubeX : creatieve en unieke meubelstukken
  • Project6IX : het organiseren van sociale diensten ter ondersteuning van goede doelen zoals Poverello, buurthuis, …
  • So!Mini : projecten ondersteunen om de armoede in Brugge terug te dringen
  • Tastout : unieke koffiemokken die bewerkt worden door mensen/kleuters met een mentale beperking
  • Unicraft: een school voor jongeren met een beperking in de spotlight zetten, dit door met hen samen te werken

Social Enterprise Programme (SEP)

In samenwerking met de Europese koepelorganisatie JA Europe roept Vlajo ieder schooljaar op tot sociaal ondernemerschap. Swingt het sociaal engagement binnen de Vlajo Mini-ondernemingen werkelijk de pan uit en geeft hun product/dienst de maatschappij een ‘verantwoord’ duwtje in de rug? Daar draait het bij het Social Enterprise Programme, kortweg SEP, om. Als sociale onderneming komen de deelnemende mini-ondernemingen aan welbepaalde sociale behoeften tegemoet. Deze kunnen zeer uiteenlopend zijn: van werkomstandigheden en onderwijs tot gemeenschapsontwikkeling en gezondheid. Met hun organisatie en concept verrijken of versterken zij onze samenleving. Het bereiken van sociale impact is hun voornaamste doel, in tegenstelling tot het genereren van winst voor eigenaars en aandeelhouders. www.sep.ja-ye.org