ThatsIP: dé e-learning tool over intellectuele eigendom voor het hoger onderwijs in Vlaanderen

ThatsIP: dé e-learning tool over intellectuele eigendom voor het hoger onderwijs in Vlaanderen

Intellectuele eigendom (IE) is de verzamelnaam voor rechten op “intellectuele creaties”, waaronder onder andere het auteursrecht, merkenrecht en octrooirecht. Ze zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld logo’s, foto’s, software en technische uitvindingen niet zomaar zonder toestemming mag gebruiken. Van auteur tot ingenieur, van marketeer tot ontwerper, iedereen heeft met intellectuele eigendom te maken, alleen is niet iedereen zich hier altijd van bewust!

Precies om die reden lanceerden het Agentschap Innoveren & Ondernemen en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom vorig jaar ThatsIP, een Nederlandstalige gratis online e-learning tool over intellectuele eigendom. ThatsIP werd specifiek ontwikkeld voor het hoger onderwijs in Vlaanderen en wil docenten een handig instrument aanreiken om intellectuele eigendom te introduceren bij hun studenten.

Studenten en docenten kunnen in deze folder nalezen wat ThatsIP voor hen te bieden heeft. Om docenten wegwijs te maken in intellectuele eigendom en ThatsIP, wordt tevens een train-the-trainer sessie georganiseerd. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven voor deze sessie vind je op deze pagina.

Wil je meteen van start? Ga dan snel naar www thatsip.be!