Een minister in jóuw klas?

Een minister in jóuw klas?

Meer dan 300 leerkrachten reageerden deze zomer op de oproep van Vlajo en Voka Open Bedrijvendag om met de klas op bedrijfsbezoek te gaan. Een succes! Voor het eerst zijn scholen namelijk ook op de vrijdag vóór en de maandag ná Voka Open Bedrijvendag welkom bij de deelnemende bedrijven.

Wij zijn benieuwd naar die avonturen, dus willen we graag foto's zien! Maak met de hele groep een toffe klasfoto tijdens je bedrijfsbezoek, of het nu op vrijdag, maandag of op Open Bedrijvendag zelf is. Hoe die er moet uitzien? Dat kies je zelf. Trek een gekke bek, zet een grappige helm op, spring in de lucht of verzin iets origineel. Laat je creatieve brein er maar op los!

Zend je klasfoto vóór 10 oktober naar info@openbedrijvendag.be en vertel over je belevenissen bij het bedrijf dat je bezocht hebt. Wat heb je gezien? Welke weetjes ben je rijker geworden? Een kieskeurige jury – team Voka Open Bedrijvendag - kiest de plezantste foto eruit. Gewonnen? Dan zenden ze jou een héél coole prijs toe: de Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie én Sport, Philippe Muyters, komt een uurtje bij jou voor de klas staan. Daar kan je iets van opsteken, en we nemen ook een nieuwe klasfoto, mét minister!

Alles nog even nalezen? Dat kan via www.openbedrijvendag.be/klasfoto

Sta je zelf voor de klas?

Maak dan gebruik van het gratis lesmateriaal dat we samen ontwikkelden of speel het Beroepenspel dat we voor leerkrachten in de lagere school in elkaar hebben geknutseld. De jongeren van vandaag zijn de ondernemers en werknemers van morgen, laat hen via Open Bedrijvendag alvast proeven van het bedrijfsleven!

Op www.openbedrijvendag.be/scholen pagina vind je educatief materiaal om ook in je lessen de aandacht op het bedrijfsleven te richten. Voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar is er bovendien ook een leuk spelbord om spelenderwijs kennis te maken met een hele reeks beroepen. Wil je dit spelbord met bijhorende spelregelboekje graag ontvangen? Of liever enkele affiches die je in de klas kan ophangen om het evenement te promoten bij je leerlingen? Stuur dan een mailtje naar info@openbedrijvendag.be