Leerlingen winnen innovatiekamp met unieke levensverzekering voor dieren

Leerlingen winnen innovatiekamp met unieke levensverzekering voor dieren

Het team ‘aNimals iNsurance’ heeft het 1e Vlajo Innovatiekamp van het nieuwe schooljaar voor leerlingen secundair onderwijs gewonnen. Vijf leerlingen uit de 3e graad secundair onderwijs bedachten in opdracht van verzekeraar NN Group een creatieve oplossing voor een reëel bedrijfsvraagstuk: hoe kan een verzekeraar zich onderscheiden van de concurrentie? De winnaars haalden het van 18 andere teams waarbij in totaal 108 leerlingen op zoek gingen naar innovatie ideeën. Zij bedachten een unieke levensverzekering voor dieren. Dit innovatiekamp wil het ondernemerschap en de creativiteit bij jongeren aanwakkeren.

“Mensen hechten veel belang aan hun huisdier(en). Een levensverzekering voor mensen is er al, maar omdat sommige mensen hun dier(en) beschouwen als hun eigen kind heeft het dier voor hen een andere waarde, vandaar ons idee om een specifieke levensverzekering voor dieren uit te werken”, zegt Arzia Zekir. “Voor mensen is er ook een voordeel, namelijk het leven van hun dier is verzekerd en ze zullen zich geen zorgen moeten maken wanneer zijzelf overlijden of wanneer het dier overlijdt. Deze oplossing is anders omdat we bewust belang hechten aan zowel het welzijn van het dier als van de mens. Het gaat hier niet enkel over het geven van een uitkering aan mensen, maar er kunnen alternatieve oplossingen zijn zoals in geval van overlijden van het baasje, wat gebeurt er dan met het dier? We zouden het kunnen plaatsen in een kennel bijvoorbeeld.  We bieden meer dan alleen maar een levensverzekering aan. We bieden een service aan.”

De jongeren werden in hun creatieve brainstorm bijgestaan door experten van NN Group. De beste teams stelden hun project vandaag voor aan een professionele jury. “Ik was verbaasd over de dynamiek en aangereikte ideeën tijdens dit tweedaagse innovatiekamp”, zegt Jan Van Autreve, CEO van NN Group. “Het winnende team heeft een schitterende presentatie gegeven en een zeer concreet concept uitgewerkt. We gaan hun idee niet zomaar klasseren, we gaan nu verder intern evalueren en bespreken. De winnaars worden binnenkort ook uitgenodigd bij ons op het bedrijf om een kijkje te komen nemen achter de schermen.”

Een Vlajo Innovatiekamp is een unieke kans voor jongeren om hun creativiteit en ondernemingszin aan te scherpen. Ze leren in team werken, moeten voor een publiek spreken en kunnen hun ideeën aftoetsen met experts uit het bedrijfsleven. Het initiatief maakt deel uit van een reeks innovatiekampen die Vlajo in alle Vlaamse provincies met verschillende partners organiseert, voor zowel secundair als hoger onderwijs.

BIJSCHRIFT FOTO

Winnaars Vlajo Innovatiekamp i.s.m. NN Group

Arne Leemans (VKO Opwijk), Lise Wouters (Bovenbouw Sint-Michiel Leopoldsburg), Cédric Van den Berghe (GO! Atheneum Erasmus De Pinte), Arzia Zekir (Atheneum Boom) en Kevin Boudewijns (Heilig-Grafinstituut Turnhout)