Lagereschoolkinderen ontdekken hun talenten tijdens de Vlajo Talentenstages

Lagereschoolkinderen ontdekken hun talenten tijdens de Vlajo Talentenstages

Met de zoektocht naar je eigen talenten kan je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom organiseerde Vlajo talentenstages voor lagere en middelbare scholen (eerste graad) in Bellewaerde en bij Albert Heijn, Aveve, Delhaize, Unikamp Aarschot en woonzorgcentrum Vulpia Tienen. Op 2 juni zwaaiden dertig leerlingen de plak in Bellewaerde en twintig leerlingen staken de handen uit de mouwen bij funshopping winkel Unikamp in Aarschot. Een week later, op 8 juni, waren meer dan honderd leerlingen uit verschillende Vlaamse basisscholen baas in zeven winkels van Albert Heijn en bij Aveve in Wilsele, Delhaize in Melsbroek en woonzorgcentrum Vulpia in Tienen.

“Zo worden leerlingen uitgedaagd om buiten de school hun talenten in te zetten en kunnen ze aan den lijve ondervinden dat attitudes zoals stiptheid, netheid, initiatief nemen, leiding nemen, onder leiding kunnen werken, … niet enkel op school maar ook in het bedrijfsleven en het dagelijkse leven belangrijk zijn”, zegt Jurn Van den Meerssche, hoofdcoördinator basisonderwijs bij Vlajo en ontwikkelaar van de Talentenstage.

“Na een reeks voorbereidende lessen, hebben ze op basis van hun interesses en hun talenten gesolliciteerd voor een bepaalde functies. De supermarktmanager assisteren, de kassa bedienen, klanten te woord staan, kwaliteitscontrole uitvoeren, rekken vullen, brood bakken,… al deze taken namen ze tijdens deze talentenstage op zich. Ze werden natuurlijk ook bijgestaan door het vaste personeel van Bellewaerde, Albert Heijn, Aveve, Delhaize, Unikamp en Vulpia Tienen.

“Voor Albert Heijn was het ontzettend fijn om deze jongeren een eerste werkervaring te bezorgen en hen zelf hun talenten te laten ontdekken. Voor ons is het belangrijk dat onze medewerkers met plezier bij ons komen werken. Want mensen die met plezier werken, zorgen voor winkels waar mensen met plezier winkelen. Hoe doen we dit? Door afwisseling, persoonlijke aandacht, openheid, positieve energie, coaching en interessante arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Een pleziergarantie zeg maar”, zegt Jurgen Van der Vekens, Operationeel Manager van Albert Heijn België.

FOTOREPORTAGE : Aveve in Wilsele + Delhaize in Melsbroek