Vlajo startup IOBee in de prijzen op Europese finale in Helsinki

Vlajo startup IOBee in de prijzen op Europese finale in Helsinki

Studententeam IOBee van Thomas More Geel wint de Microsoft Innovation in Technology Award op de European Enterprise Challenge (EEC) in Helsinki. 19 startups uit 15 Europese gingen de strijd met elkaar aan. De JA Europe Enterprise Challenge is de finale van een internationale competitie onder jonge ondernemers en is gelinkt aan het Small Business Project (SBP) programma van Vlajo. Dit programma laat hogeschool- en universiteitsstudenten in de praktijk ervaren wat het is om je eigen bedrijf te runnen om hen zo klaar te stomen voor het bedrijfsleven. Vlajo verbreedt daarmee het toekomstperspectief voor hun latere loopbaan.

IOBee werd opgericht door 6 studenten Energietechnologie en Elektronica aan Thomas More Geel. Met IOBee willen zij een oplossing aanbieden voor de bijenpopulatie, dit door het maken van een informaticaplatform dat ertoe in staat is om relevante sensormetingen te maken die voor de gebruiker belangrijk zijn om te weten hoe het met zijn bijen is gesteld. “Dit doen we door een hardware module te plaatsen met sensors intern in de kast. Anderzijds maken we een software platform waarbij deze data grafisch wordt weergegeven. Op termijn kan op deze manier ook een dieper inzicht groeien tegenover deze problematiek ter bescherming van deze ecosystemen”, aldus Jo Verlinden, CEO van IOBee.