Tweede editie Vlajo & Hello crowd! crowdfundingwedstrijd in aantocht: win tot €1.000 extra voor je school

Tweede editie Vlajo & Hello crowd! crowdfundingwedstrijd in aantocht: win tot €1.000 extra voor je school

Na het succes van de eerste editie slaan Vlajo en het crowdfundingplatform Hello crowd! opnieuw de handen in elkaar voor de lancering van een crowdfundingwedstrijd voor scholen, hogescholen en universiteiten . Heb je een cool schoolproject in gedachten? Hou je mailbox in de gaten, op dinsdag 8 november komt er meer info aan! We laten hieronder de winnaar van vorig school-en academiejaar aan het woord, ‘Foodcorner' van de Sport- en Handelsschool in Turnhout.

Het winnende project: ‘Foodcorner' van de Sport- en Handelsschool in Turnhout

Je overslapen en ’s middags constateren dat je je boterhammen bent vergeten, het overkomt ook leerlingen van de Sport- en Handelsschool (SHT) in Turnhout wel eens. Een lunchroom ‘Foodcorner’ met gezonde en betaalbare wraps, salades en boterhammen op het menu was het idee van leerlingen uit het 6e jaar Retail Assistant. “Maar dat innovatieve project kost natuurlijk heel wat geld”, vertelt leerkracht Linda Verheyen. “We besloten om samen met onze ondernemende leerlingen deel te nemen aan de crowdfundingwedstrijd van Vlajo en Hello crowd!. Ons streefdoel was € 2.500 verzamelen, we zitten intussen aan € 3.945. Het is een ongelooflijk succes geworden.”

“Maar we hadden nooit kunnen denken dat deze campagne zoveel zou teweeg brengen binnen onze school”, geeft Linda Verheyen toe. “De hele school raakte betrokken en door de crowdfunding hebben we ook andere leerlingen en richtingen kunnen mobiliseren. Zo hebben de jongens van de richting Sport onze pitchfilm samengesteld, de leerlingen van Publiciteit hebben onze crowdfundingsflyer en vouwkaart ontwikkeld en tijdens onze opendeurdag werd de catering verzorgd door de leerlingen die nu de shop uitbaten. Een aanpak die loont. Maar zonder steun van de directie kom je nergens, het is dus heel belangrijk dat zij het project ondersteunen en mee uitdragen naar de collega's, directieraad, pers en inrichtende macht. En voor de leerlingen was het een manier om eens op een andere manier samen te leren werken. We zijn ook enkele keren in de pers verschenen, die extra reclame voor onze school is altijd mooi meegenomen.”

“Mijn raad naar andere scholen? Zorg ervoor dat de groep die de crowdfunding organiseert, ook rechtsreeks voordeel heeft bij het slagen van de campagne. Het begeleidend team van Hello crowd! was fantastisch. Belangrijkste voordeel is dat je op een professionele manier begeleid wordt en daardoor de promotie van je schoolproject ook veel serieuzer gaat aanpakken. Zodra de centen binnen zijn, is je project al wijd en zijd bekend. De steun van crowdfundingscoach Michiel van Hello crowd! heeft onze campagne alle slaagkansen gegeven en dat zie je aan het resultaat. We zouden zo opnieuw deelnemen!”, aldus Linda Verheyen van de Sport- en Handelsschool in Turnhout.