Train-the-Trainer @ Van de Velde Group

Train-the-Trainer @ Van de Velde Group

Op 24 november brachten 40 docenten een inspirerend bezoek aan Van de Velde NV, het beursgenoteerd bedrijf dat luxueuze vrouwenlingerie ontwerpt, produceert en verdeelt. En het bleef niet bij een leerrijke “rondleiding”, doorheen de verschillende stappen van idee tot eindproduct. Ze werden ook getrakteerd op een verhelderende en interactieve sessie over “ondernemen in turbulente tijden”. Gastheer Herman Van de Velde nam de docenten mee in de geschiedenis van het bedrijf, dat evolueerde van een kleinschalige producent naar een vooraanstaand internationaal modebedrijf. Een duidelijke visie en een sterk leiderschap liggen mee aan de basis van dit mooie verhaal.

En ook vandaag, in een steeds sneller veranderende wereld, is de onderneming in volle evolutie. Met sterke betrokkenheid van alle medewerkers, tracht de onderneming steeds meer ‘lean’ te denken en werken. Werknemers aan de basis nemen eigenaarschap, werken meer intensief samen, en verhogen de efficiëntie. Een toegenomen voldoening in de job is een mooi gevolg. En hier zit zeker een link naar het onderwijs, bevestigde de verantwoordelijke voor personeelszaken. De jonge generatie die door het onderwijs wordt voorbereid op de arbeidsmarkt, beschikt hiervoor best over “ondernemende vaardigheden”. Denk hierbij aan creativiteit, een kritische houding, teamwork, probleemoplossend denken, zelfredzaamheid, besluitvaardigheid, enz.

En voor die vaardigheden gaan we bij Vlajo, toch? Nog een mooie parallel met “ondernemerschap” is de toenemende populariteit van de “lean filosofie/aanpak”, nu ook voor startende ondernemingen. We geloven hierin binnen Vlajo, en hebben daarom het traject van onze Start Academy wedstrijd herwerkt. In deze ideeënwedstrijd zullen studenten met een businessidee de verschillende stappen van een “lean startup” doorlopen. Misschien wel het startpunt voor enkele nieuwe succesverhalen, in navolging van Van de Velde? Future will tell, inschrijven kan tot 15 februari!