Vlajo wint Europese T. Bata Quality Award

Vlajo wint Europese T. Bata Quality Award

Vlajo, marktleider in ondernemend onderwijs in Vlaanderen, werd in Sofia (Bulgarije) door de Europese koepelorganisatie JA Europe onderscheiden met de Thomas J. Bata Quality Award 2017. De Award staat voor de lange termijn visie inzake kwaliteitsstandaarden in ondernemend onderwijs en wordt uitgereikt aan één van de 40 leden-landen van JA Europe. Aan de Award is een geldprijs verbonden en kan slechts om de vijf jaar gewonnen worden.  Vlajo won deze hoofdprijs al eens in 2012.

“We dragen deze award op aan het hele Vlajo-team. Het is dankzij hun inzet, creatieve klantgerichtheid en voortdurend streven naar kwaliteit dat we de Award binnen haalden. Dank ook aan onze sponsors, bestuurders, overheden, leerkrachten en onderwijspartners en al onze stakeholders die ons de ruimte en middelen geven om het vak - dat we zo graag doen - goed te doen”, zegt Peter Coenen, directeur van Vlajo.

“Dit mooie resultaat is te danken aan ons beproefd model van publiek-private samenwerking dat werd opgebouwd op basis van een multiple win-win voor onderwijs, bedrijfsleven en overheid”, zegt Herman Van de Velde, voorzitter van Vlajo. “Het model laat toe om kwaliteit, duurzaamheid en kostenefficiëntie na te streven, tegelijk met sterke groeiresultaten, gedragen door het Strategisch Meerjarenplan van Vlajo”.

Als internationaal ondernemer in de schoenenindustrie was Thomas J Bata de mede-grondlegger van talrijke collega-organisaties in Centraal- en Oost-Europa. Hij schonk zijn naam aan de award omwille van zijn streven naar duurzame organisaties op basis van kwaliteit.

BIJSCHRIFT FOTO:

Peter Coenen (Directeur Vlajo) ontvangt de T. Bata Quality Award uit handen van Lilyana Pavlova (Minister van Bulgarian EU Presidency)