Inhouse Innovatiekamp Thomas More

Inhouse Innovatiekamp Thomas More

Thomas More stimuleert ondernemerschap sterk bij zijn studenten en dus mogen de docenten niet achterblijven. Een twintigtal docenten ging zelf de uitdaging aan en bogen zich een ganse dag over een challenge van de Emmaüs-groep. De mensen van Emmaüs wilden weten in welke mate en op welke niveaus zij hun voedingsmodel en dus ook hun organisatie moeten aanpassen om “future-proof” te zijn. De voedingstrends veranderen snel en mensen zijn zich meer dan vroeger bewust  van het belang van de juiste en gezonde voeding. De kwaliteit van het voedingsbeleid van Emmaüs bepaalt dan ook in belangrijke mate hoe de mensen de dienstverlening van de organisatie beoordelen.

De deelnemende docenten kwamen uit verschillende opleidingen van de hogeschool zoals sport, gezondheidszorg, management, ingenieurswetenschappen, ergotherapie… . VLAJO leidde van teambuilding tot het ultieme pitch-moment alles  in goede banen. Daarnaast zorgdne een aantal medewerkers van Emmaüs voor de coaching. Uiteindelijk liet de jury zich charmeren door de “EM health app” van team 4ICE. De app zorgt voor de integratie van gezonde voeding, beweging en gezondheid met inspraak van de patiënt. De data en de uitwisseling van medische gegevens via de app faciliteren het face-to-face contact. Deze totaal-applicatie biedt voordelen voor zowel de zorgvrager als de zorgverstrekker van Emmaüs.

Op deze manier kon deze ondernemende dag met enkel maar winnaars afgesloten worden!