Hou je klaar: nieuwe editie Vlajo & Hello crowd! crowdfundingwedstrijd komt eraan

Hou je klaar: nieuwe editie Vlajo & Hello crowd! crowdfundingwedstrijd komt eraan

Wie vorig schooljaar zijn kans gemist heeft om mee te doen aan de Vlajo & Hello crowd! crowdfundingwedstrijd, krijgt dit schooljaar een nieuwe kans. Na een succesvolle editie slaan Vlajo en het crowdfundingplatform Hello crowd! opnieuw de handen in elkaar voor de lancering van een crowdfundingwedstrijd voor scholen, hogescholen en universiteiten. Heb je een cool schoolproject in gedachten? Hou je mailbox in de gaten, op 8 november komt er meer info aan en vanaf dan kan je jouw idee voor een schoolproject indienen.

Laat je alvast inspireren door de winnaars van vorig schooljaar: Lies Van Hulle van High Five for a Safe Drive (OLV Ter Duinen uit Zeebrugge) en student King Fon Lee van Twice The Surprise (UCLL Leuven - Business Management). Lees hoe zij van hun crowdfunding project een succesverhaal maakten!

Voor leerkracht Lies Van Hulle van OLV Ter Duinen uit Zeebrugge ging met High Five for a Safe Drive een nieuwe wereld open. “Ik vond het fantastisch om te zien hoe ook grote bedrijven volop mee gingen in het crowdfundingverhaal van mijn 14 leerlingen. Onze school heeft ons altijd ‘carte blanche’ gegeven en heel veel collega’s toonden hun steun door ook mee te funden. Zo voelde je dat het project door veel mensen beleefd werd.”

Voor hun leerlingen betekende het deelnemen aan de wedstrijd een allereerste ervaring met crowdfunden. “Ze dachten nog dieper na over hoe ze hun doelpubliek konden warm maken om ook effectief deel te willen uit maken van hun High Five-team. Het betekende ‘finetunen’ van het idee dat ze hadden en ze ervaarden ook dat persoonlijk contact maken essentieel is om een campagne te laten slagen. Het liet hen bovendien ook al eens proeven van de idee wat het is om ‘iets uit de grond te stampen’. Essentieel voor hun beroepsleven later, aangezien velen onder hen dromen van een eigen zaak.”

“Het behalen van ons doelbedrag was een hele opluchting omdat je, naarmate de crowdfunding vordert, je gewoon echt je project wil verwezenlijken. Het geeft je energie om er tot op het einde voor te gaan! Onze lanceerdag voor meer dan 200 lagere schoolkinderen was de kers op de taart! Verkeersveiligheid bij ons op school, is dankzij het project, iets wat altijd op een speciale manier zal gedragen worden”, besluit een enthousiaste Lies. 

Ook voor student King Fon Lee van UCLL Leuven (richting Business Management) heeft de Vlajo & Hello crowd! crowdfundingwedstrijd veel betekend. “Wij wilden onze hoge vaste kosten van onze studentenonderneming Twice The Surprise zo snel mogelijk dekken. Door steun van onze funders, is dit ook grotendeels gelukt. Het geloof in onze studentenonderneming , de begeleiding van Hello crowd! coachen/experten, samen was dit de gedroomde start van ons afstudeerproject. Ik kan toekomstige SBP-studenten alleen maar aanraden om hun kans te wagen en ook zeker deel te nemen. De gratis begeleiding van ervaren experts en het toegankelijke crowdfundingplatform gekoppeld aan een wedstrijd waarmee je een mooie geldprijs kan winnen is enorm leerrijk.”