Voka Open Bedrijvendag op school

Voka Open Bedrijvendag op school

Ook in 2018 trekken Vlajo en Voka Open Bedrijvendag verder op missie om de schoolgaande jeugd dichter bij het bedrijfsleven te brengen. Jongeren die beroepen aan het werk hebben gezien, bedrijven hebben bezocht en mochten ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, maken beter gefundeerde studiekeuzes, én hebben een grotere vijver om uit te vissen tijdens hun zoektocht naar het perfecte beroep. Onbekend is onbemind, weet je wel. Zowel de bedrijven als de scholen die vorig jaar deelnamen aan de klasbezoeken waren laaiend enthousiast over het project, dus herhalen we dit opnieuw in 2018. Wist je bovendien dat hieruit ook vaak mooie verhalen naar de pers vloeien? Win-win-win!

Introduceer je Voka Open Bedrijvendag graag in één van je lessen? Speel het Beroepenspel dat we voor leerkrachten in de lagere school in elkaar hebben geknutseld. De jongeren van vandaag zijn de ondernemers en werknemers van morgen, laat hen via Open Bedrijvendag alvast proeven van het bedrijfsleven!

Hoe gaan we te werk?

Neem een kijkje op onze website. Je vindt er alle deelnemende bedrijven die op zondag 7 oktober de deuren open gooien voor het grote publiek. Via de zoekfilter vind je die bedrijven terug die open staan voor een klasbezoek in aanloop naar, op of kort na Open Bedrijvendag. Het hoeft dus niet op de zondag van het event te zijn! Kies een bedrijf, en mail je keuze naar ines@openbedrijvendag.be, en wij proberen de match te maken! Vermeld in je mail zeker naam van de school, adres van de school, naam van de leerkracht, e-mailadres van de leerkracht, dag/uur waarop je het bedrijf graag wil bezoeken (hoeft niet op Open Bedrijvendag te zijn!) en de grootte van de groep.

Lesmateriaal, affiches & beroepenspel

Ben je op zoek naar educatief materiaal om ook in je lessen de aandacht op het bedrijfsleven te richten? Stuur dan een mailtje naar ines@openbedrijvendag.be.

Voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar hebben we bovendien ook een leuk spelbord om spelenderwijs kennis te maken met een hele reeks beroepen. Wil je dit spelbord met bijhorend spelregelboekje graag ontvangen? Of liever enkele affiches die je in de klas kan ophangen om het evenement te promoten bij je leerlingen? Stuur dan ook een mailtje naar ines@openbedrijvendag.be.