Train The Trainer 'Teachers @ Entrepreneurs'

Train The Trainer 'Teachers @ Entrepreneurs'

Op dinsdag 4 december waren een 40-tal docenten aanwezig op de unieke ‘Train The Trainer’ sessie rond het thema Ondernemen. Een halve dag verplaatsen zij zich van hun klaslokaal naar de biotoop van de ondernemers, de Corda Campus is immers letterlijk en figuurlijk een broeihaard van ondernemerschap!

Ann Simons van Wingmen mocht als eerste spreker de spits afbijten en ging dieper in op de ondernemer als persoon. Zij bracht in kaart hoe een ondernemer denkt en handelt.

Francesca Mortier namens Hello Crowd! keek naar de marktomgeving van ondernemers en hoe men crowdfunding kan gebruiken als marktonderzoek, communicatie en verkoop.

Als slotspreker kreeg Lieze Geebelen (zaakvoerder) van Proactify de kans om haar storytelling te doen. Lieze schonk voornamelijk aandacht aan wat een ondernemend type verwacht van het hoger onderwijs! Eén van de ideeën die naar voor kwam was de inleefstage voor leerkrachten op de werkvloer. Lieze zet alvast bij Proactify de deuren open voor geïnteresseerden!

Als slot kregen we van Patrick Kestens een passionele getuigenis over de werking van de incubator, alsook van Kutlu Taskin, een docent-ondernemer die er zijn start-up Musebooks uitbouwt.

Na een inspirerende voormiddag konden de aanwezigen de terugreis aanvatten met een karrevracht aan ideeën voor de eigen onderwijspraktijk.

Bekijk hier de fotoreportage