Fun en feest!

Fun en feest!

Bij Vlajo dragen we de factor FUN hoog in het vaandel. Leren is leuk, maar de boog kan niet altijd gespannen staan, natuurlijk. Daarom lanceerde Vlajo dit schooljaar, in aanloop naar de traditionele Vlajo Awards-slotshow in Walibi, een wedstrijd om 500 euro partybudget te winnen. De voorwaarde: stuur je top 3 in van nummers die op een feestje thuishoren en maak er een leuke videoboodschap van. Visitatie in Mariakerke en de Vrije Basisschool Terbank in Heverlee kwamen als winnaars uit de bus.

Inhuldiging van de leestrap De Vrije Basisschool Terbank in Heverlee

De Vrije Basisschool Terbank in Heverlee start in september met co-teaching. Daarom zullen ze de klasmuur tussen de twee klassen weghalen en vervangen door een boekentrap of ‘biblio-trap’. Om een nieuwe ruimtelijke leeromgeving te creëren, maar vooral ook een krachtige en stimulerende leesomgeving, want er is een grote noodzaak aan een sterkere leescultuur bij (jonge)kinderen.

Het project zelf financiert de school dankzij de Hello bank! Crowdfundingswedstrijd. De inhuldiging ervan, in september, zal feestelijk ingekleed worden dankzij de 500 euro partybudget van Vlajo.

Alvast veel (leer- en lees)plezier!

Een fijn feest in Visitatie Mariakerke

Culturen samenbrengen tijdens een feestje De leerlingen van 6 MO van Visitatie in Mariakerke waren maar wat blij met hun feestelijke prijs, want ze organiseerden op 24 mei een ‘Saraha Iftar Party’ met het partybudget van Vlajo. Dat deden ze om het samenhorigheidsgevoel in de school, waar verschillende culturen samensmelten, te vergroten.

Geert Carton, leercoach: “Omdat heel wat leerlingen moslim zijn en de Ramadantradities moesten volgen, vond de party na de schooluren plaats. Vooraf werd er door de leerlingen een kostprijsberekening gemaakt, wat op 500 euro begroot werd. En iedereen droeg zijn steentje bij. Er werd in drie teams gewerkt: een groep hield zich bezig met de decoratie, een groep maakte de barbecue en het vlees klaar, een andere ging in de cafetaria aan de slag met de groentesalade. Een paar leerlingen hielden zich bezig met het gezelschapsspelletje ‘Twister’ dat ze gekocht hadden. Ik had het niet meteen verwacht, maar er was 100 % discipline voor de Ramadan. Na 21.43 uur werd er pas gegeten en gedronken. Dat is de zogenaamde ‘iftar’, de eerste maaltijd tijdens de Ramadan na een dag vasten. Zoals afgesproken: enkel water en frisdrank. Ik merkte dat iedereen het fijn vond om te ervaren wat die moslimtradities inhouden. Na het eten werd er nog plezier gemaakt en gedanst. Het was een enorm fijn moment, dat ook wel een beetje beleefd werd als een ‘afscheid’ van de zesdejaars MO).”

De reacties van de leerlingen zijn de kers op de taart:

  • Selenay: Happiness is sharing iftar with others
  • Gizem: Samenhorigheid is het beste woord om die avond te beschrijven.
  • Feyza: Er was een gezellige sfeer, ik kan alleen maar zeggen dat het een geslaagde iftar was. Iedereen had het naar zijn zin. We konden praten met elkaar en spelletjes spelen.
  • Rayhan: Een dag die we niet snel zullen vergeten, samen als 1 groep in plaats van als 2 klassen het vasten verbreken, het was een goede afsluiter van het schooljaar.
  • Insaf: De sfeer die er die avond rondhing was onvergetelijk.
  • Sumeyye: Ik vond het erg leuk dat verschillende culturen bijeen kwamen en het was een toffe afsluiter van het 6de jaar.
  • Raja: Samen dingen doen maakt ons sterker, de avond verliep perfect. Niet veel leerlingen zullen vergeten dat we deze kans kregen.
  • Nada: Ramadan is a time where friends and family come together and create a bond

                                                       

Bekijk hun fun-foto's in het fotoalbum of facebook!