Twee Vlaamse teams trekken naar de Europese finales

Twee Vlaamse teams trekken naar de Europese finales

Na de Vlaamse wedstrijden, volgen voor de winnende teams nu de Europese wedstrijden. Junior Achievement Europe (JA), Vlajo's koepelorganisatie, nodigt alle winnaars uit in een van de Europese grootsteden. De Mini-ondernemingen hebben dit jaar begin juli afspraak te Rijsel, terwijl de Small Business Projects eind juni naar Oslo trekken. Spannend en supertof om mee te maken: de finales zijn uitstekende netwerkmomenten, want uit alle Europese landen is een team aanwezig!

IZI-fit, Dé SBP van het Jaar 2019 trekt naar Oslo

Team IZI-Fit (studenten Handelswetenschappen UHasselt) zal Vlaanderen vertegenwoordigen op de JA Europe Enterprise Challenge 2019, in Noorwegen (Oslo, 24-25 juni). Dit topteam kwam afgelopen academiejaar in onze wedstrijd als beste operationele Small Business Project uit de bus. IZI-Fit ontwikkelde een innovatieve meegroeiromper voor baby’s, die aanpasbaar is in de lengte en de breedte. Het doel is om verspilling tegen te gaan en om ouders de mogelijkheid te bieden om het niet enkel anders, maar ook beter te doen. Het product staat garant voor kwaliteit, functionaliteit, verandering en... ondertussen werden al bijna 2.000 stuks verkocht!

Meer info 

Zullen onze studenten het halen tegen de laureaten van een pak andere Europese landen? Het antwoord volgt spoedig. We wensen ze in ieder geval veel succes!

Pleduco, Dé Mini-onderneming van het Jaar 2019 heeft afspraak in Rijsel

Van 3 tot 5 juli organiseert JA Europe, Vlajo’s koepelorganisatie, de Company of the Year Competition, beter gekend als dé Europese finale voor mini-ondernemingen. Tijdens deze  wedstrijd, die dit jaar in het Franse Lille plaatsvindt, zullen 40 teams uit maar liefst 39 Europese landen het tegen elkaar opnemen.

Pleduco van de Sint-Ludgardisschool in Merksem mag er de Vlaamse kleuren vertegenwoordigen. Dit gedreven team bestaat uit zes enthousiaste zesdejaars en bracht een nieuw product op de markt: Funimal, een origineel, educatief én ecologisch kaartspel. Mét een sociale meerwaarde: het kaartspel biedt kinderen én anderstaligen de kans om op een aangename manier Nederlands te leren.

We wensen jullie alvast heel veel succes, Pleduco!