Vlajo wint Model Nation Award

Vlajo wint Model Nation Award

Vlajo werd door de koepelorganisatie JA Europe opnieuw bekroond met de JA Europe Model Organisation Award, een Europese onderscheiding voor de Vlajo-kwaliteit. Deze bekroning onderscheidt organisaties die beantwoorden aan de internationale JA kwaliteitscriteria en die een belangrijke bijdrage leveren aan de versterking van het Europese netwerk. JA Europe is marktleider in ondernemerschapsonderwijs en bereikt 4,2 miljoen studenten in maar liefst 40 landen. 

    

Peter Coenen als directeur van Vlajo:

"Deze Model Organisation Award is een mooie, internationale erkenning voor het werk dat ons Vlajo-team levert op vlak van ondernemerschapsonderwijs. En het bewijs dat we als klein land daarom geen kleine speler zijn in Europa. Deze prijs is goed voor onze internationale uitstraling. Het verruimt de horizonten en de ambities. Voor ons als organisatie, voor onze partners, maar ook voor de jongeren die kunnen experimenteren met de mogelijkheden van internationaal denken en grensoverschrijdend acteren."

Caroline Jenner, CEO van JA Europe, motiveert waarom Vlajo de beste van de Europese klas is:

"Tijdens de selectie namen we de werking van onze verschillende lidlanden onder de loep en scoorden we op een aantal criteria, zoals de bijdrage aan het Europese netwerk, de groei en evolutie van de organisatie op nationaal vlak, de impact van hun werk, enz. Vlajo behaalde daarin een schitterende score en dat maakt de organisatie tot een van de besten in ons netwerk. Het goede nieuws is dat steeds meer landen opschuiven in de ranking. De kwaliteit van ons netwerk ligt dus erg hoog. Ondernemen is het nieuwe cool en rekent op steeds meer aanzien op de arbeidsmarkt. Scholen moeten bijgevolg ondersteund worden op dat vlak. Vlajo bewijst, met haar programma’s en activiteiten, dat het de kaart van kwaliteit trekt en de aangewezen partner is om leerlingen/studenten vertrouwd te maken met ondernemen."

    

Foto (vlnr): Adam Warby (Chairman JA Europe), Peter Coenen (Directeur Vlajo) en Caroline Jenner (Director JA Europe)