1750 leerlingen trekken op talentenstage in bedrijven

1750 leerlingen trekken op talentenstage in bedrijven

Met de zoektocht naar je eigen talenten kan je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom organiseert Vlajo de komende weken talentenstages in diverse bedrijven waaronder AVEVE, Albert Heijn, Delhaize, Decathlon, Bellewaerde, Unikamp en diverse woonzorgcentra. Een uniek onderwijsproject waarbij meer dan 1750 leerlingen uit de 3e graad basisonderwijs en 1e graad secundair onderwijs een halve dag stage lopen in een bedrijf.

Leerlingen krijgen zo de kans om in een onderneming rond te “snuffelen” om later een betere studiekeuze te maken. Ze ontdekken hun ondernemende kwaliteiten in een niet-schoolse omgeving en proeven van wat ‘leren op de werkvloer’ precies inhoudt. De klemtoon ligt niet op het klaarstomen van kinderen voor de arbeidsmarkt, maar wel op het ontdekken van kwaliteiten en het maken van sterke positieve keuzes.

Dankzij de steun van de provincie Vlaams-Brabant organiseert Vlajo in samenwerking met Vlaams-Brabantse bedrijven een talentenstage voor leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs. Deze talentenstages gaan door bij Delhaize Haacht, Delhaize Heverlee, Delhaize Diest, Delhaize Grimbergen, Delhaize Overijse, Delhaize Keerbergen, Delhaize Kraainem, Delhaize Wezembeek, Delhaize Melsbroek, AVEVE Wilsele, AVEVE Kampenhout, AVEVE Opwijk, Unikamp Aarschot en woonzorgcentra Vulpia Tienen en Senior Living Boortmeerbeek.

Dankzij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen organiseert Vlajo in samenwerking met Delhaize, Decathlon en AVEVE een talentenstage voor leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs. De leerlingen zijn baas in verschillende winkels waaronder Decathlon Gent, Delhaize Oudenaarde, Delhaize Lokeren, Delhaize Dendermonde, Delhaize Wondelgem, Delhaize Gent Watersportbaan en in 2 AVEVE-winkels, AVEVE Gent en Oudenaarde.

En met de steun van de Koning Boudewijnstichting zwaaien Limburgse leerlingen de plak in  een woonzorgcentrum in Genk.  

Meer lezen?