Leerlingen bedenken creatieve oplossingen tijdens Tiens Talent Innoveert

Leerlingen bedenken creatieve oplossingen tijdens Tiens Talent Innoveert

Op dinsdag 3 en woensdag 4 maart organiseerde de stad Tienen, in samenwerking met Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo), de Tiense secundaire scholen en vier Tiense bedrijven, een uitdagend innovatiekamp onder de noemer ‘Tiens Talent Innoveert’. Deze tweedaagse brainstorm past in het kader van het Talentenplatform, een project waarmee de stad lokale bedrijven en het onderwijs dichter bij elkaar wil brengen.

100 Tiense jongeren van de derde graad secundair onderwijs gingen in 20 teams de uitdaging aan om in 24 uur een creatieve oplossing te bedenken voor realistische problemen geformuleerd door vier Tiense bedrijven of organisaties. Bebat, Kim’s Chocolates, Stichting M.M. Delacroix en WZC Tweepoorten engageerden zich om de jongeren te begeleiden. De teamleden kenden elkaar vooraf niet en kwamen uit verschillende studierichtingen. Om de opdracht tot een goed einde te brengen, waren ze aangewezen op elkaars creativiteit en motivatie.

Vandaag, woensdag 4 maart, stelden de teams in CC De Kruisboog hun project voor aan de jury, samengesteld uit o.a. de topmensen van de vier deelnemende bedrijven. Het winnende team, Young Chocolate Renovations, was één van de ploegen die aan de slag ging voor Kim’s Chocolates. Zij werkten een voorstel uit voor het ‘Cocoa for Schools’-project. Met hun idee om met fietskarren en foodtrucks de chocoladeproducten met een aangepaste wikkel tot bij de mensen te brengen, kaapten ze de hoogste punten van de jury weg.

Als beloning voor hun creatieve werk kreeg elk lid van het winnende team een ticket voor Suikerrock 2020. Aan alle finalisten werd een filmdoosje met twee cinematickets geschonken. Alle deelnemende leerlingen kregen voor hun inspanningen een goodiebag, geschonken door de vier bedrijven en organisaties. Alle partners en de leerlingen en leerkrachten van de deelnemende scholen GO! atheneum Tienen, PISO Tienen, Sint-Janscollege Meldert en Via Tienen, waren erg enthousiast over hun deelname aan dit creatieve en innovatieve project.