Corona houdt miniondernemers niet tegen, ondernemen en omdenken is het nieuwe hip!

Corona houdt miniondernemers niet tegen, ondernemen en omdenken is het nieuwe hip!

Op woensdag 20 januari namen 47 West-Vlaamse Mini-ondernemingen deel aan de online Vlajo Kick Off.

De teams gingen in verschillende poules in dialoog met een jurypanel. De juryleden hadden zich goed voorbereid aan de hand van de Vlajo Market. Via die Market-plaatsjes maken de teams reclame voor hun concept, posten ze foto’s en filmpjes, leggen ze linken naar hun social media en kunnen ze effectief verkopen.

De panelleden ‘afkomstig’ van Deloitte, BNP Paribas Fortis en Voka stelden vragen, strooiden tips en suggesties en gaven op die manier de teams en hun leercoaches alleen maar meer ‘goesting’ om te groeien in hun proces. We kwamen heel wat te weten over de financiële marges,  over cijfers en doelen, over marketing en doelpubliek bereiken, over kansen en 'lastigheden', maar bovenal zagen we sterke en zelfzekere miniondernemers!

    

We hoorden succesverhalen, uitdagingen die werden aangegaan, staaltjes van omdenken en snel schakelen en vooral veel passie.

Neem zeker een kijkje op de Vlajo Market, via de zoekfunctie ontdek je ongetwijfeld heerlijke, eerlijke en pure concepten en producten.

Enkele quotes:

Dankjewel om de alternatieve Kick Off te organiseren. Het heeft mij aangezet om een online aandeelhoudersvergadering te organiseren! (Leercoach Beatrijs | Regina Pacis Tielt)

Dankjewel om onze leerlingen virtueel te hebben ontvangen. Ik denk dat ze veel geleerd hebben van elkaar. (Leercoach Marlies | Prizma Campus College Izegem)

Vandaag waren wij aanwezig op de online Kick Off van Vlajo West-Vlaanderen!
We kwamen meer te weten over andere Mini-ondernemingen en mochten onszelf even voorstellen. Het was een zeer leerrijke ervaring en onze gedelegeerd bestuurder, Charis Mareel deed het heel erg goed! (Mini Duarti | Regina Pacis Tielt)

    

Fijn dat de miniondernemers volop de kans grijpen in contact te komen met andere teams en zo groeien binnen hun eigen concept. Ik zag trouwens heel wat leuke producten om te scoren met Valentijn! (Rik | Vlajo hoger onderwijs)

Ik heb veel enthousiasme en passie gezien en dat stemt me gelukkig! (Sylvie | BNP Paribas Fortis)

    

Heerlijk om te zien hoe de teams inspelen ... snel schakelen en volop de uitdagingen aangaan. (Kaat | Voka West-Vlaanderen)

    

Bedankt dat we met Deloitte mochten deelnemen als panel op de Kick Off West-Vlaanderen! Het was een zeer fijne ervaring. Ongetwijfeld hebben de studenten er veel van op gestoken! (Inge | Deloitte)

TeamTime

Omdat het opbouwen van een goede teamrelatie niet evident is in Coronatijd, kunnen alle deelnemende Mini-ondernemingen uitkijken naar de TeamTimeBox van Vlajo i.s.m. de provincie West-Vlaanderen. Zo kunnen ze het teamgevoel versterken en tegelijkertijd genieten.

Meer ontdekken