AT&T maakt meisjes warm voor technische beroepen

AT&T maakt meisjes warm voor technische beroepen

AT&T België organiseerde op 22 april voor de zesde keer hun jaarlijkse Girls Day, in samenwerking met AT&T EMEA Women Network en Vlajo.  Met dit initiatief wil men meer meisjes laten kennismaken met STEAM en de mogelijkheden in de praktijk tonen. In totaal namen er 80 meiden deel, waarvan 25 uit België. Het was de eerste keer in een virtuele setup met studentes/scholen uit België (Atheneum Tienen & GO! Atheneum De Ring Leuven), Engeland (Londen, Redditch), Nederland, Slovakije (Kosice, Bratislava) en Israël.

Julie Sahota was de MC van dienst, samen met spreker Nataly Kremer (Vice President Software Delivery and General Manager AT&T). Ze hadden het over onderwerpen zoals Covid19-vaccins en VOIP maar ook van ijscrème patenten tot zelf ontwikkelde telefoons. Daarna was er een wedstrijd, als eerste in groep uit de AT&T escape room te geraken, waarbij de Belgische meisjes het allemaal schitterend deden! Afronden deden ze met enkele belangrijke tips, van de AT&T Cybersecurity specialistes. We kijken alvast uit naar de 2022 editie! Bedankt aan alle deelnemers!

Enkele quotes van Belgische meisjes die meededen:

  • "Niet gewonnen helaas.. Maar het was heel leuk en zeker interessant! Ik vond het allemaal heel duidelijk en echt goed georganiseerd. Leuke ervaring!"
  • "Ik vond het echt een leuke ervaring! Alles was kei duidelijk en goed voorgedragen. Omdat we een tip hebben aangevraagd hadden we 35minuten waardoor we tweede zijn geworden, de leerlingen vanuit Tienen hadden het op een halfuur gedaan. Het was echt een fijne middag! Dankjewel om ons deze kans te geven!"
  • "De escaperoom zelf was ook zeker leuk en de laatste presentatie was ook wel een goede reminder om wat beter op te letten op het internet. Ik zou het zeker en vast opnieuw doen!"