Ontdek de vernieuwde digitale evalutietool CompassMe

Ontdek de vernieuwde digitale evalutietool CompassMe

1 september 2021 was niet alleen het startschot van het nieuwe schooljaar, maar ook van onze vernieuwde digitale evaluatietool CompassMe. Met CompassMe 2.0 wordt het mogelijk om (ondernemende) competenties en kwaliteiten zoals doorzetten, initiatief nemen, plannen en organiseren, verantwoordelijkheid nemen,… van leerlingen in kaart te brengen. CompassMe geeft eigenaarschap aan leerlingen in hun leerproces aangezien er vertrokken wordt van zelfevaluaties. CompassMe is tot stand gekomen in co-creatie met de praktijk: verschillende scholen hebben onze tool uitgeprobeerd, feedback gegeven en suggesties gedaan om ervoor te zorgen dat de tool gemakkelijk is in gebruik en vlot inzetbaar tijdens de les.  

Het Immaculata Maria Instituut in Roosdaal is van bij het prille begin betrokken bij het ontstaan van onze digitale evaluatietool. Als echte pioniers hebben zij onze tool ingezet binnen hun school- en lespraktijk. In dit filmpje vertellen ze hoe CompassMe het verschil maakt op hun school:

Ook Prizma te Ingelmunster is grote fan! Luister mee naar de directie, leraren en leerlingen over de sterkte van CompassMe op hun school.

CompassMe kan gebruikt worden op klasniveau, maar is ook de ideale tool om in te zetten bij projectwerking. Samen met Questi hebben we ervoor gezorgd dat ons platform gemakkelijk is in gebruik, zowel voor leraren als voor leerlingen. Alles wordt overzichtelijk aangeboden waardoor de extra planlast beperkt blijft. 

 

  •  Meer informatie  

Check onze website voor alle info!