Webinar aanbod kleuteronderwijs

Webinar aanbod kleuteronderwijs

Vlajo ondersteunt kleuterleraren in hun zoektocht naar vernieuwing, verandering, uitdaging via workshops en trajectbegeleidingen. Op vrijdag 21 januari 2022 biedt Vlajo een gratis webinar aan waarin het aanbod kleuteronderwijs van Vlajo wordt voorgesteld. Dit webinar richt tot directies en zorgleerkrachten. Schrijf je in voor deze sessie! 

Vlajo wil samenwerken met scholen om stap voor stap te groeien in het ondernemend leren. Team basis van Vlajo wil graag het zelfsturend gedrag van kinderen stimuleren en dat met een portie creativiteit zodat de leerlingen hun 'leren' zelf in handen gaan durven nemen.

Team basis van Vlajo biedt praktijkgerichte workshops, trajecten en projecten voor de basisschool aan. Samen met leerkrachten en schoolteams gaan ze de uitdaging aan om een leef- en leeromgeving in te richten waarin ‘alle’ kinderen zich breder kunnen ontwikkelen. Vlajo ondersteunt scholen met interactieve workshops, projecten en trajecten op maat om het ondernemend onderwijs nog beter te maken . Vanaf de 1ste kleuterklas tot en met het 6de leerjaar reiken we handvaten aan om kinderen op eigen niveau te laten groeien in doorzetting, zelfstandigheid, samenwerking, eigen initiatief…

Maak kennis met het Vlajo-aanbod voor kleuteronderwijs

 

  • Stuur jij kleuters of sturen zij zichzelf?

Hierbij bekijken we hoe je van sturen naar coachen gaat en hoe daag ik mijn kleuters nog meer uit en creëer ik nog meer kansen om hen beter en breder te leren kennen.

  • Activerend onthaal

Zijn lange kringmomenten wel functioneel? Je ervaart zelf de ingrediënten en voordelen van een open onthaal en je krijgt een stappenplan om te groeien haar deze nieuwe organisatievorm.

  • Evalueren in de kleuterklas

Tijdens deze workshop verkennen we de verschillende mogelijkheden om breder en anders te gaan evalueren. Verschillende evaluatievormen worden ook verkend om kleuters actief te betrekken bij de evaluatie en er vooral wat uit kunnen leren.

  • Leren buiten de klasmuren

Tijdens deze workshop krijg je tips en inspiratie om je activiteiten/lessen naar buiten te brengen en je kinderen op een ondernemende manier aan het leren te zetten.

Honger naar meer? 

Neem dan zeker deel aan ons webinar 'Waarom moeilijk doen als het samen met Vlajo kan' op vrijdag 21 januari 2022 van 11u tot 12u. 

  • Waarom moeilijk doen als het ook samen met Vlajo kan!
  • Voor wie? Directies en ZoCo’s
  • Wat? Een inspirerende kennismaking met het aanbod van Vlajo kleuteronderwijs
  • Regio? Limburg
  • Prijs? Gratis