Zon, rinkelende kassa’s en blije gezichten op de Vlajo Verkoopdagen

Zon, rinkelende kassa’s en blije gezichten op de Vlajo Verkoopdagen

Februari en maart zijn naar goede gewoonte actiemaanden bij Vlajo. Na het uitschrijven van het businessconcept in een weldoordacht plan mocht er dan eindelijk gestoeft worden met échte producten. Want ja, uiteindelijk streeft elke onderneming naar mooie verkoopcijfers en die komen niet vanzelf. Wil je goed verkopen, dan komt het aan op uitstraling, teampower, productkennis en verkooptechnieken. Daarbovenop is het gewoonweg heerlijk om te ervaren dat je product en het idee erachter interesse wekt bij voorbijgangers.   

Voor elk wat wils!

   

Kunnen verkopen extra muros is een absolute buitenkans voor jonge ondernemers. Vlajo Verkoopdagen zijn een populaire, goed georganiseerde formule in het professionele kader van een openbare stadsruimte of winkelcentrum. Ze staan open voor zowel Miniondernemingen (Secundair) als Small Business Projects (Hoger). Meedoen aan een Vlajo Verkoopdag is een onvergetelijke, unieke ervaring waarvan veel te leren valt. Op het einde van elke verkoopdag worden prijzen voor o.a. ‘beste verkooptechnieken’, ‘mooiste stand’ en ‘meest innovatieve  product’ uitgereikt. De prijsuitreikingen worden bijgestaan door de burgemeester, het schepencollege en/of vertegenwoordiging uit de provincies.   

Jurylid Edwin De Pauw, Euroclear:

Ik heb genoten van al die inventieve projecten. Het doet deugd een forum zoals Vlajo te zien die het ondernemerschap van onze Vlaamse jeugd een vruchtbare bodem geeft.

Je kon Vlajo-teams spotten op deze Vlajo Verkoopdagen (die in Genk en Kortrijk konden omwille van Covid helaas niet doorgaan). Voor sfeervolle beelden en winnaars, klik op de link.