Winnaars Vlajo Next Gen Fest

Winnaars Vlajo Next Gen Fest

Zaterdag 14 mei beloonde Vlajo de meest beloftevolle jonge ondernemers van 2022. Tijdens de feestelijke slotshow Vlajo Next Gen Fest werden Dé Studentenondernemingen van 2022 per onderwijsniveau bekendgemaakt in pretpark Walibi, samen met 2.800 aanwezige ondernemende jongeren en hun leercoaches. Voor het basisonderwijs: Meest Ondernemende Kleuterklas & Klas. Voor het secundair onderwijs: Dé Mini-onderneming van het Jaar. Voor het hoger onderwijs: Small Business Project van het Jaar & winnaar ideeënwedstrijd Start Academy. Het werd een echte feesteditie. Vlajo viert dit jaar haar 25e verjaardag. Presentatrice van dienst was Eline De Munck. Dé special act was voor Belgisch comedian, youtuber, acteur en radiopresentator Average Rob. Piepjonge ondernemers die een goed ondernemingsidee hebben en vastberaden zijn om hiermee de wereld te veroveren. Vlajo Next Gen Fest vormt het sluitstuk van een traject dat de jonge ondernemers het afgelopen jaar doorliepen en bekronen de beste projecten op het vlak van duurzaamheid, creativiteit, groei, inspiratie en ondernemerschap.

And the winners are…

Categorie hoger onderwijs

Winnaar Start Academy 2022 : Blaere| Universiteit Gent : pakt incontinentieproblemen preventief aan m.b.v. een draagbare sensor en een applicatie

De jonge start-up Blaere heeft de 13eeditie van Start Academy gewonnen, een ideeënwedstrijd georganiseerd in samenwerking met BNP Paribas Fortis. Uit 119 kandidaten werden 6 finalisten geselecteerd. Zij mochten op 10 mei alles uit de kast halen tijdens de grote finale en hun ideeën pitchen aan een professionele jury. Blaere van Universiteit Gent werd tot grote winnaar uitgeroepen. Incontinentie aanpakken, is misschien niet meteen een idee dat je met jonge mensen associeert. Maar met zijn draagbare sensor en bijhorende app bedacht Iben Braeckevelt wel een geweldige oplossing voor een ongemakkelijk probleem. Naast een startkapitaal van 1.500 euro wint hij tot 15.000 euro aan consultancy van verschillende partners.
> volg Blaere op instagram

Start Academy 2022 tweede plaats

Start Academy 2022 derde plaats

Winnaar Small Business Project van het Jaar 2022: Arkai| UHasselt : volledig aanpasbare BH die ‘the perfect fit’ biedt

Arkai is een jonge start-up van zes studenten aan UHasselt. Arkai is met hun meegroei-beha actief binnen de lingerie-sector. Het bedrijf maakt een nieuwe soort BH die ‘the perfect fit’ biedt voor elke vrouw in elke fase van haar ontwikkeling. Arkai mag ons land in juli vertegenwoordigen op de Europese finale in Tallinn, Estland.
> bezoek de website van Arkai of volg hen op instagram

Small Business Project van het Jaar 2022 tweede plaats

Small Business Project van het Jaar 2022 derde plaats

Categorie secundair onderwijs

Winnaar Dé Mini-onderneming van het Jaar 2022 : 7layers| Sint-Pieterscollege Leuven è gerecycleerde ringen gemaakt uit oude skateboards

De Mini-onderneming 7layers is het paradepaardje van zes jonge ondernemers uit het Sint-Pieterscollege Leuven. Zij gebruiken kapotte, afgedankte skateboards om kleurrijke en stijlvolle ringen van te maken. De reden dat ze voor dit materiaal hebben gekozen is omdat het, als board kapot is, wordt weggegooid of ergens in een hoekje beland. Dat is jammer aangezien het hout nog steeds van goede kwaliteit is en er verschillende kleurtjes in vermengd zitten. Een skateboard heeft 7 lagen, die lagen hebben zij gelinkt aan 7 waarden. 7 elementen die zij belangrijk vinden: vrijheid, grenzen verleggen, doorzettingsvermogen, vriendschap, verrassingen, gelijkheid en als belangrijkste eigenheid. 7layers mag ons land in juli vertegenwoordigen op de Europese finale in Tallinn, Estland.
> bezoek de webstek van 7layers

Winnaar Dé Mini-onderneming van het Jaar 2022 onderscheidingen van de jury

De jury pikte er 5 Mini-ondernemingen uit die er volgens hen uitsprongen op traject, vragenronde en presentatie. Ze waren onder de indruk van... (in alfabetische volgorde)

Elk van deze 5 teams won een cadeaucheque van €250. Proficiat.

Categorie basisonderwijs

Ondernemingszin stimuleren doet Vlajo vanaf kleuterleeftijd. Team basisonderwijs biedt formules en trajecten aan die niet alleen kinderen uitdagen in hun ondernemende vaardigheden, maar ook leerkrachten in hun ondernemende klaspraktijk. Vanaf de eerste kleuterklas tot en met het zesde leerjaar worden handvaten aangereikt om kinderen op eigen niveau te laten groeien in doorzetting, zelfstandigheid, samenwerken, initiatief, enz. Ter gelegenheid van het Vlajo Next Gen Fest konden alle kinderen van het basisonderwijs deelnemen aan een heuse Challenge: maak een nieuwe tekst voor het Doedellied (Doedel = de mascotte van Vlajo basisonderwijs). Er kwamen maar liefst drie vindingrijke winnaars uit de bus, ééntje voor kleuter- en twee voor lager onderwijs.

  1. Dé Meest Ondernemende Kleuterklas : 2e en 3e kleuterklas Freinetschool Wijdeland Sint-Truiden
  2. Dé Meest Ondernemende Klas : 4e leerjaar VBS Terbank Oud-Heverlee
  3. Dé Meest Buitengewone Ondernemende Klas : Klavertje 3 Bilzen