Europese STEM-studenten brengen de circulaire economie naar Mars

Europese STEM-studenten brengen de circulaire economie naar Mars

Voor de 13e editie bracht de Europese Sci-Tech Challenge meer dan 30 studenten naar Mars en gaf hen de opdracht om ideeën te bedenken om het afval van astronauten te beheren en te valoriseren. De Sci-Tech Challenge, een samenwerking tussen ExxonMobil en JA Europe, wil jongeren laten nadenken over de uitdagingen van morgen en wil jongeren motiveren om te kiezen voor een STEM-studiekeuze. De Grand Finale van 2022 bracht de winnaars van de nationale Si-Tech Challenges samen, die eerder dit jaar plaatsvonden in België, Cyprus, Tsjechië, Hongarije, Italië en Nederland.

De jury selecteerde het idee van de 'Space Ducks of Prague' als winnaar van Sci-Tech Challenge 2022. Deze studenten dachten out of the box, door om te gaan met het afval dat werd geproduceerd door eerdere ruimteverkenningsmissies en hergebruik voor Marskolonies.

Onze Vlaamse delegatie heeft z’n beste beentje voorgezet tijdens deze grote finale, een welgemeende proficiat aan Emile Huiskens van GO! Atheneum Maaseik, Hanne Leenknecht van Don Bosco Haacht, Noah Lievens van Ursulinen Mechelen, Daan Vandenberghe van College Hagelstein St. Kat. Waver en Milan Wauters van Sint-Ritacollege Kontich met hun Europese selectie!