Team Hoger trapt Train-The-Trainer-seizoen af

Team Hoger trapt Train-The-Trainer-seizoen af

Hoe kunnen we de autonome motivatie van onze studenten verhogen? Het was dé centrale vraag waar een 40-tal marketing-docenten van Hogent afgelopen dinsdag tijdens een Train-The-Trainer workshop mee aan de slag gingen. De docenten reflecteerden in team over de inzetbaarheid van motivatie bevorderende inhouden, werkvormen, evaluatiemethoden en docentenstijl in hun onderwijspraktijk.

Of dat resulteerde in een aantal interessante ideeën? Oordeel vooral zelf. Wat dacht je bijvoorbeeld van het idee om studenten zelf examenvragen te laten formuleren? Wat zegt het je om studenten te laten bepalen welk ‘gewicht’ ze aan een antwoord op een schriftelijk examen willen geven? Of klinkt het differentiëren op basis van homogene of heterogene studentenkenmerken je beter in de oren?

Zelf interesse om samen met je collega’s een workshop te volgen om de impact van je onderwijs te verhogen? Dan ben je bij Vlajo aan het juiste adres! Aarzel niet om ons te contacteren om het volledige aanbod te ontdekken. Stuur een mail naar julie.vanstraelen@vlajo.org of luna.detandt@vlajo.org.