280 jongeren uit STEM-richtingen ontdekken de wereld van Toyota TME

280 jongeren uit STEM-richtingen ontdekken de wereld van Toyota TME

Tijdens het bedrijfsbezoek kregen de leerlingen een on site tour en konden ze kennismaken met de nieuwste technologieën en innovaties. Daarnaast konden de jongeren deelnemen aan verschillende workshops waarin ze actief konden experimenteren en ontdekken. Zo was er een Agile workshop waarin ze met legoblokken een park moesten bouwen, of testgeuren moesten herkennen. De workshops hadden als doel de leerlingen te enthousiasmeren voor STEAM en zo hun persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren.

    

Een bijzondere focus werd gelegd op meisjes in STEAM-richtingen. Het versterken van hun zelfvertrouwen en het nastreven van hun STEAM-dromen draagt Toyota hoog in het vaandel. Daarom hebben ze het programma “Girls STEM the future” ontwikkeld. Toyota wil hiermee jonge vrouwen inspireren en stimuleren om door te zetten in een vaak nog door mannen gedomineerde sector. Een van hun concrete objectieven is het aantal vrouwen binnen R&D te verhogen naar 30%.

    

Een bijzondere focus werd gelegd op meisjes in STEAM-richtingen. Het versterken van hun zelfvertrouwen en het nastreven van hun STEAM-dromen staat bij Toyota hoog in het vaandel. Daarom hebben ze ook het programma “Girls STEM the future” ontwikkeld om net de “vrouwelijke” studenten te inspireren en te stimuleren om door te zetten in een vaak nog door mannen gedomineerde sector. Een van hun concrete objectieven is het aantal vrouwen binnen R&D te verhogen naar 30%.

Quote leerling:

“Dit bedrijfsbezoek was een unieke ervaring voor ons”, aldus één van de deelnemende leerlingen. “Ik had niet verwacht dat er zo’n brede waaier aan verschillende functies was binnen Toyota. Hoogtepuntje van de dag was een ritje in de drive simulator. Ik denk dat ik nu nog meer gemotiveerd ben om in deze sector aan de slag te gaan.”

Quote school: Wim Salien directeur 2de en 3de graad Damiaaninstituut Aarschot

“Als STEM-school zijn wij steeds op zoek naar relaties met technologische bedrijven. Vooral de meisjes waren onder de indruk, omdat zij nu zagen dat er zoveel kansen voor hen liggen in zoveel richtingen binnen Toyota. ” Toyota wil vooral aantonen dat STEAM leuk is en dat ze verder gaan dan het produceren van auto’s alleen. Het gaat echt over “mobility for all”.

An Heylen, Paint Design Group Senior Manager at Toyota Motor Europe

"Our aim is to inspire the next generation of problem solvers and innovators to continue in STEAM. We hope to do that with our girls STEM the future program and events such as our STEAM day."

    
     De organisatie bij Toyota lag in handen van
Ann Heylen, Wesley Verschoren en Anna Vaher-Conlon.

Deelnemende scholen:

  • KA Tienen
  • Damiaaninstituut Aarschot
  • ZAVO Zaventem
  • Technov Vilvoorde
  • Sint Ursula Lier
  • PTS Mechelen

    


De Europese activiteiten van Toyota strekken zich uit tot alle uithoeken van het continent en omvatten fabrieken, logistieke hubs, verkoop- en marketingbedrijven, R&D-faciliteiten, trainings- en ontwerpcentra, een autosportbedrijf van wereldklasse, duizenden lokale retailers, KINTO-mobiliteitsdiensten en Toyota Connected. Ons bedrijf heeft een trotse geschiedenis en een spannende toekomst. Beide zijn gebouwd op de fundamentele waarden van respect voor mensen en voortdurende verbetering. We gebruiken deze kwaliteiten om onze visie te borgen voor het creëren van veilige en verantwoorde toekomstige mobiliteit voor iedereen die geluk voor iedereen genereert.

Vlajo en LJE in samenwerking met: