Vlajo gaat circulair!

Vlajo gaat circulair!

Vlajo lanceert volgend schooljaar een nieuw programma voor leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs: competenties rond duurzaamheid, ondernemingszin en digitale en mediawijsheid komen samen in een uniek leerplatform rond circulaire economie: Go Circular!

Vanuit een samenwerking met EIT (European Institute of Innovation & Technology) en JA Europe biedt Vlajo een nieuw en Europees programma aan onder de vorm van een online leerplatform over circulaire economie: de Circulaire leeromgeving of Circular Learning Space (CLS).

Leerlingen van de tweede en de derde graad kunnen in team- of klasverband verschillende modules doorlopen over circulaire economie en aanverwante thema’s (bijv.: online veiligheid, mode, robotica, voedsel, artificiële intelligentie, stedentransformatie…).

Dit project is geschikt om vakoverschrijdend met enkele collega’s aan te bieden, in complementaire uren, als projectdag, in een wekelijks lesuur of onder vorm van een verdiepend project voor leerlingen die meer uitdaging zoeken. Afhankelijk van de gekozen module voorzie je 4 tot 10 lesuren. Heb je meer lesuren ter beschikking, dan kan je extra keuzemodules afwerken.

Daarnaast gaan we op zoek naar een team om Vlaanderen te vertegenwoordigen op het ‘Women & girls in STEM forum’ in december 2023.

Hoewel het leerplatform voor iedereen wordt opengesteld, gaat er vanuit het project een specifieke aandacht naar meisjes. Door de focus te plaatsen op meisjes wil het project de genderongelijkheid binnen de STEM-sector bespreekbaar maken en bijgevolg de motivatie en aanwezigheid van deze doelgroep in deze sector versterken.

Vlajo geeft Go Circular een vaste plek in het programma-aanbod en gaat op die manier mee het engagement aan om meer schoolmeisjes (en -jongens) warm te maken voor STEM-richtingen.

Wil je als leerling, leerkracht of school aan de slag op het leerplatform?

LET’S GO CIRCULAR!

Meer info?