Zomerlectuur, met deze zeven boeken zit je goed!

Zomerlectuur, met deze zeven boeken zit je goed!

De zomervakantie, dat is warm en minder warm weer, rustige en actieve dagen, thuis of op reis zijn... met een boek natuurlijk. Wij gingen aan het lezen en lieten ons bekoren door een aantal nieuwe en enkele minder nieuwe boeken. We hebben voor elk wat in ons lijstje: van snel-lezend tot doorzetten, van luchtiger tot serieus! Welk boek neem jij er deze zomer bij?

Onze tips...

1 Start With Why | Simon Sinek

Ja, dit is ondertussen een echte klassieker! Simon Sinek weet als geen ander op een heel eigen manier de vinger te leggen op waarom bedrijven (maar ook mensen) erin slagen echte veranderingen te maken. The Golden Circle is ondertussen een bekend begrip, maar ben jij al vertrouwd met de achtergrond ervan?

2 Invloed, de zes geheimen van het overtuigen | Robert B. Cialdini

Dit boek kan jou vooruit helpen op twee manieren. Enerzijds ontdek je hoe je anderen kan beïnvloeden om in te gaan op jouw aanbod, anderzijds doorprik je hoe jij zelf beïnvloed wordt. Slaag jij er na het lezen van dit boek beter in te doorgronden hoe je wordt gemanipuleerd?

3 Soft skills in ondernemerschap. Kernvaardigheden voor ondernemers & intrapreneurs | Pieter Vandekerkhof

Soft Skills een ‘modewoord’ voor jonge ondernemers? Nee hoor, broodnodig dat je er een heleboel hebt! Maar welke heb je nodig en hoe kan je ze trainen? Dit boek helpt je hiermee vooruit. Kan ook jij groeien in je soft skills?

4 De zeven eigenschappen van effectief leiderschap - Aan de slag set van 50 kaarten met zakboekje | Stephen R. Covey

Van Covey heb je wellicht al iets gelezen, het boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ is tenslotte al vele jaren oud. De inhoud blijft wel actueel en triggerend. En aan de hand van deze kaartenset kan je er meteen praktisch mee aan de slag. Wil jij jouw leiderschap versterken?

5 Omringd door idioten | Thomas Erikson

Soms word je gek van de mensen rondom je of van de manieren waarop ze met je samenwerken. Maar maken anderen het bewust lastiger voor je? Met de nodige humor wijst dit boek je op ‘types’ van mensen waarin je zowel jezelf als mensen uit je omgeving herkent. Ben je op zoek naar meer begrip voor je omgeving? Dan kan dit boek jou wellicht iets bijbrengen.

6 Hack je tijd | Marc Cornelius

Dit boek richt zich tot de ondernemer die geen nee kan zeggen en zich honderden keren laat afleiden. Alleen voor ondernemers? Neen hoor, iedereen kan met deze tips vooruit! Als het van Cornelius afhangt, ben jij binnenkort een pak rustiger, wakkerder en hou je de burn-out vlot op afstand.

7 The Song of Significance, A New Manifesto for Teams | Seth Godin

Godin neemt je mee in een denkoefening. De wereld is veranderend, de bedrijfswereld is veranderend, AI doet een duit in het zakje en we weten het allemaal niet meer zo goed. Maar welke richting willen we uit? Wat is volgens jou de meest ‘significante’ richting voor onze toekomst?