Fons Leroy | Superhelden

Fons Leroy | Superhelden

We kennen allemaal de superhelden Spider-Man, Black Panther, Hulk, Spider-Woman, Daredevil, Elektra en Wonder Woman van het filmscherm of de ‘comics’. Ze gebruiken hun magische krachten om de wereld te veranderen en verbeteren en om de anti-helden met hun slechte krachten te verslaan.

Maar ook in het echte leven zijn er superhelden. Zo ontmoette ik ooit op een Europese jobbeurs Sabirul Islam. De toen 20-jarige Engelse ondernemer heeft een erg ongewoon loopbaanparcours. Hij groeide op in East-London waar hij dagelijks geconfronteerd werd met drugs, straatgeweld en criminaliteit. Om hieraan te ontkomen richtte hij op 14-jarige leeftijd een eigen bedrijfje ‘Veyron Technology’ op en putte daaruit zoveel energie en passie dat hij er een persoonlijke missie bijnam : zoveel mogelijk jongeren inspireren tot ondernemingszin en ondernemerschap. Die missie zette hij onmiddellijk om in een nieuw bedrijf waarin hij samen met een aantal 13- tot 15-jarigen de succesvolle educatieve game ‘Teen Trepeneur’ ontwikkelde. Die game wordt vandaag in meer dan 1000 scholen gebruikt om jongeren te sensibiliseren rond ondernemerschap. Hij bracht vervolgens het boek ‘The World at Your Feet’ uit dat de boodschap predikt dat iedereen talent heeft en met ondernemende vaardigheden een eigen toekomst kan uitbouwen. Met dat boek in de hand formuleerde hij zijn levensdoel : 1 miljoen jongeren bereiken in 20 landen. Op 4 jaar tijd wist hij meer dan 1 miljoen jongeren te inspireren in liefst 34 landen en 5 continenten. Vandaag heeft hij succesvolle TV shows en optredens over de ganse wereld om mensen te laten beseffen hoe belangrijk ondernemende vaardigheden zijn in onze sterk veranderende omgeving. Sabirul Islam is een echte superheld!

We willen als Vlajo onze jongeren ook die superkracht van ondernemende vaardigheden geven zodat ze zelf het stuur van hun loopbaan in handen kunnen nemen, duurzaam en inclusief kunnen ondernemen, wendbaar en weerbaar zijn in een wereld van snelle veranderingen. Zo willen we van hen een superheld maken en misschien zie je hen dan wel eens opduiken als Captain Creative, Doctor Dream, Daring Daisy, Admiral Action of Princess Push in jouw buurt!

Fons Leroy | Voorzitter Vlajo