Alumni | Louis zet met LS Advert in op de ontzorging van zijn klanten

Alumni | Louis zet met LS Advert in op de ontzorging van zijn klanten

Dat Louis ooit een eigen zaak zou runnen, hadden we bij Vlajo al door toen hij miniondernemer was in de Sint-Jozef Humaniora te Brugge. Het doordachte, de gedrevenheid, de open leiderschapsstijl, de wil om te experimenteren en bij te leren... kwaliteiten die hij nu uitstekend kan inzetten in LS Advert waar hij zeer klantgericht inzet op vlak van digital marketing. We zagen Louis Santens trouwens bij de Vlajo-projecten wel meer opduiken: na de Mini-onderneming runde hij een Small Business Project en tussendoor nam hij deel aan een Innovatiekamp. Allemaal ervaringen die volgens hem hebben bijgedragen tot waar hij nu staat!

Mini-onderneming Buxlux en SBP CharityBands

Ook nu nog wordt er onder de ex-miniondernemers gepraat over Buxlux. Een top-product op basis van een eigen tekening die Louis voorlegde aan zijn collega-miniondernemers. Hun promovideo van toen kan je nog altijd bekijken!

    
     De stand van Buxlux op de Vlajo-Verkoopdag @Ring Shopping.

Uit Buxlux heeft Louis als gedelegeerd bestuurder heel wat meegenomen: "We hadden echt een heel goed product, maar vervoer van die zware stevige lange stokken was geen evidentie. Ons product was wel zeer duurzaam. Van bij het begin was duidelijk dat kwaliteit van het allergrootste belang zou zijn: stevig en gepoederlakt zodat het jaren zou meegaan." Ook nu nog staan er bij Louis zelf en bij vele anderen in de tuin in weer en wind stevige Buxlux-windlichten.

Louis heeft totaal geen achtergrond rond ondernemen als hij in de Mini-onderneming stapt. "We hebben toen vanalles geleerd, vooral heel veel kleine dingen die toen totaal nieuw waren. Ik heb toen voor de eerste keer naar een leverancier gebeld  en leren onderhandelen. Een team leiden die eigenlijk allemaal vrienden waren was een speciale ervaring: ik was niet zozeer de beslisser en heb geleerd hoe je goed kan leiden. Ook het belang van doelgroepen werd toen duidelijk: in het Ring Shopping hebben we toen helemaal niets verkocht. Onze doelgroep was daar gewoonweg niet aanwezig, dat leer je snel. In die Mini-onderneming is het trouwens allemaal begonnen, daar heb ik interesse gekregen om te ondernemen."

Het mooie parcours van Buxlux bracht hen tot in de provinciale finale.

    
     In de provinciale finale van 2017 werd Buxlux geroemd als  'Meest originele product'.

Tijdens zijn studies Netwerkeconomie mocht Louis voor de tweede keer aan de slag als gedelegeerd bestuurder." Met CharityBands zetten we in op merchandising voor goede doelen."

Studeren is leren

Een jaar later schakelde Louis over naar Global Business Management en dat blijkt wel echt zijn ding. In zijn laatste jaar is hij momenteel naar een toffe en vooral interessante stageplaats, liefst in... het midden Oosten. "Wat moeilijk te vinden blijkt, zeker nu met die Corona! Maar ik droom er echt van om in het buitenland ervaring te gaan opdoen." Dus wie Louis kan helpen: neem even contact met hem op (wij kunnen alvast meegeven dat je een toppertje in huis haalt).

In zijn opleidingen zijn het alle ervaringen samen die hem vooruit duwen. "Je eigen bedrijf kunnen leiden en vanalles uitproberen bij Vlajo, enkele dagen mogen meelopen met een ceo -dat was zo boeiend: dat wil ik ook!- leren werken met de Adobe-programma's... je leert jezelf kennen en raakt alsmaar meer gemotiveerd om zelf iets te doen. Enerzijds ben ik eerder verlegen, anderzijds ken ik mijn kwaliteiten: dat ik goed kan overeenkomen, vlot door heb wat mensen willen, stipt werk in timing en als ik ergens aan begin dan vlieg ik er echt in, dan moet het echt in orde zijn!"

En dan was er Corona

"Tijdens de lockdown was er meer tijd. Dan kon je kiezen hé: ofwel kon je lui zijn ofwel kon je je tijd nuttig gebruiken. Ik ben allerlei masterclasses beginnen volgen en heb veel gelezen rond e-commerce en digitale marketing. Toen ik stage liep bij Liantis ging het opstarten van mijn bedrijf enorm vlot, want ik kon heel wat collega's zomaar om hulp vragen. Alles kan nu ook digitaal zoals het aanvragen van een ondernemingsnummer, al zou ik het soms toch fijn vinden om mensen echt te zien om meer uitleg te krijgen."

De geboorte van LS Advert

"In Corona moesten ondernemingen plots veel meer digitaal aanwezig zijn,  actief zijn op facebook en instagram, wat niet voor elk bedrijf even makkelijk of evident was. Met LS Advert ontzorg ik mijn klanten op dat vlak. Mensen denken vaak nog dat digitale marketing grote budgetten vraagt maar met een goede segmentering en slim richten op de juiste doelgroepen kan je met €10/dag al heel wat bereiken.
Liefst van al bouw ik een goede band op met mijn klant, ik luister naar hun verhaal en zet dat om in een persoonlijk aanpak op maat. Dat ik de advertenties zelf kan maken op basis van een mooie foto die de klant bezorgt, is handig. Mijn klanten kunnen zich bezig houden met wat voor hen telt, ik zorg voor oplossingen op maat en marketing met effect."

"Ik merk wel een groot verschil op dat vlak met de Mini-onderneming: toen was webaanwezigheid nog echt niet belangrijk en dat is nu helemaal omgekeerd!"

"Ik kom niet per definitie uit een gezin van ondernemers, maar sowieso kan ik heel erg rekenen op advies, meningen en tips die altijd waardevol zijn. Ook dat is echt wel belangrijk. Daarnaast heb ik al een klein netwerk opgebouwd van mensen waar ik altijd kan aankloppen als ik met vragen zit, bijvoorbeeld rond het financiële."

Studeren en werken combineren

"Hoe het komende schooljaar er gaat uitzien weten we nog niet. Of we veel online les zullen hebben of toch meer live, hoe de stage zal verlopen... Nu ik heb wel een voordeel: met LS Advert ben ik niet gebonden aan een locatie. Het lukt perfect om via een Zoomsessie met de klanten te overleggen, dus kan dat ook vanuit het buitenland. Het zal wat wikken en wegen worden hoeveel tijd ik aan mijn studies spendeer en hoeveel aan mijn bedrijf, dat komt wel goed!"

En de toekomst?

"Sowieso zal ik ondernemer zijn. Misschien eerst enkele jaren in een bedrijf werken om ervaring op te doen? Dat zie ik nog wel. Met LS Advert heb ik het warm water niet heruitgevonden. Ik ben er mij dan ook van bewust dat er veel aanbieders zijn en zullen komen. Ik zie LS Advert in de toekomst zeker nog bestaan, maar het is hoe dan ook een enorm leerrijke en belangrijke ervaring in mijn leven."

Meer info?