Basisschool De Kleine Prins uit Abele vliegt op vleugels van de toekomst

Basisschool De Kleine Prins uit Abele vliegt op vleugels van de toekomst

Ook in het lager onderwijs lanceert Vlajo initiatieven om ondernemingszin te stimuleren, onder het motto: jong geleerd is oud gedaan!

In het West-Vlaamse Abele maakten ze alvast een ondernemende start. Daar wachtte de kinderen van lagere school De Kleine Prins een bijzondere verrassing op 1 september. Niemand minder dan Vlajo's Droomfabriek-mascotte DOEDEL gaf samen met hen het startschot voor een ondernemend schooljaar. Massaal veel talentenballonnen gingen daarbij de lucht in. Op het kaartje aan hun ballon mochten de kinderen hun toptalent noteren. De reacties lieten niet lang op zich wachten. Directrice Linda Vanhee: "De reacties op de ballonkaartjes zijn super. We kregen er ondertussen al 4. Eentje is zelfs helemaal tot in Seraing gevlogen!"

 

De leerkrachten van de Kleine Prins creëren elk jaar een leeromgeving waarin ondernemingszin en ondernemende vaardigheden ten volle gestimuleerd worden. 

Tijdens een Vlajo-studiedag op school kon het leerkrachtenteam  zelf de ruime betekenis van het woord ondernemen  ervaren en kregen ze concrete handvaten om in de klas aan de slag te gaan. De kinderen zullen uitgedaagd worden om zélf in actie te treden en zo te groeien in ondernemende vaardigheden en attitudes, zoals zelfsturing, initiatief nemen, doorzetten, planmatig werken, ....

   

Linda Vanhee, directrice van De Kleine Prins, ondersteunt haar leerkrachtenteam ten volle en juicht de ondernemende spirit in haar school toe: "De leerkrachten hebben alle materialen meteen doorgenomen. Nu gaan we in team alles bespreken, zodat alle taken goed verdeeld kunnen worden. Werken aan talenten vinden we immers een belangrijke pijler van onze schoolvisie. Dat doen we ook in nauwe samenwerking met het oudercomité. Zo werken we samen aan een warme, ondernemende school én aan ondernemende kinderen!"